Joulu
Tilaa ennen 13.12.  -  Lisätietoa
×
Valikko

Opas compression-järjestelmiin

Compression-järjestelmän tarkoitus on pitää osat jämäkästi paikoillaan, jotka temppuskuutissa tulevat ajanmyötä löystymään. Compression-systeemi mahdollistaa myös tangon sulavan pyörimisen.

Huom: Olemassa on myös vaihtoehtoisia compressio-järjestelmiä.

ICS

Inverted/Internal Compression System (ICS) compression-järjestelmää käytetään useimpien tanko- ja forkkiyhdistelmien kanssa useissa eri pituuksissa. Asentaessa on tärkeää muistaa, että asennuspultti (compression bolt) on hyvin kiinnitetty käpymutteriin (starnut).


HIC

Hidden Internal Compression (HIC) on compression-järjestelmä, jota käytetään yleensä tankojen kanssa, joissa on suuri halkaisija (n. 32 mm).
Shimejä on monenmuotoisia ja monissa pituuksissa, ja ne voivat olla muovisia tai metallisia.


SCS

Standard Compression System (SCS) on suuri clamp, joka on jaettu kahteen osastoon: toinen osa tukee tankoa ja toinen forkkia. Alempi osa, joka tukee forkkia, sopii yleensä standardiin 28 mm forkkiin, kun taas tankoon on kaksi eri kokoa: standardi 32 mm tai oversized 34,9 mm. Huomaa: tämän systeemin kanssa et voi käyttää tankoa, jossa menee kololeikkaus tangon alaosassa, sillä clampilla ei ole mihin tarttua kiinni. Voit toki leikata tankoa sen verran, että saat kolon pois, mutta silloin tuotteesta lähtee takuu.


IHC

Internal Hidden Compression (IHC) on yleensä rakennettu suoraan forkkiin. Tämä järjestelmä on yhteensopiva standardi kokoisten tankojen kanssa, joiden sisähalkaisija on 28 mm. Alla olevassa videossa näytämme miten IHC asennetaan.

PYTEL (PCS)

Compressiojärjestelmän salaisuus on clampissa. Kun yläosa on kireä, alaosan kuppimainen muotoilu pakottaa sen kohti headsettiä. Tämä pitää kaiken tiukkana ja vakaana.

Huomaa: Jos clamppi on maalattu, sen kiinnittäminen metallitankoon ei välttämättä ole helppoa. Tällöin clamppia tulisi siirtää hieman alaspäin.

Alapuolella olevasta kuvasta näet, kuinka alas clamppi tulisi siirtää ennen Pytel-compressiojärjestelmän paikoilleen laittamista:

Kun Pytel-clamppi on laitettu paikoilleen, sen tulisi näyttää tältä:

TCS

TCS-compressiossa on HIC-compressiojärjestelmän edut, mutta sen kiristämiseen ei tarvita työkaluja. Sitä voi yksinkertaisesti kiristää käsillä. Alapuolella olevassa videossa näytetään, kuinka TCS-compressiokitti asennetaan.


Palaa takaisin artikkeliin Näin kokoat temppupotkulaudan irto-osista
Palaa takaisin artikkeliin Temppupotkulaudan perusteet

Tuoteryhmät

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot