VALIKKO
×

Pyöräilykypärät, skeittikypärät & surffikypärät

  Filter
Värit
Tuotemerkit
Koko
Sisäpuolen mitta
Kokoa säädettävä
Sertifikaatit
Edellinen
Seuraava
Sivu 1 / 2

Pyöräilykypärä vai skeittikypärä?

Kypärä on kaikista tärkein suojavaruste, ja ensimmäinen asia joka tulisi hankkia, kun aloittaa uuden rullailuharrastuksen.

Pyöräilykypärällä ja skeittikypärällä on paljon yhteistä, kuten pään suojaaminen vammoilta, mutta niissä on myös muutamia eroavaisuuksia, joista olisi hyvä olla tietoinen ennen kypärän ostamista. Ytimekkäin tapa kuvailla eroavaisuuksia on:

  • Pyöräilykypärä on valmistettu kestämään yksi erittäin kova isku
  • Skeittikypärä on valmistettu kestämään useita pieniä iskuja

Skeitatessa tai rullaluistellessa kaatumisriski on suurempi, mutta kaatuessa vauhti on hitaampi ja etäisyys maahan pienempi kuin pyörällä ajaessa. Lisäksi näillä kypäröillä on erilaiset testausstandardit sekä perusteet turvallisuushyväksynnän saamiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että skeittaukseen tarkoitettu kypärä suojaa päätäsi hieman pyörällä kaatuessasi, mutta ei niin hyvin kuin pyöräilykypärä.

Useat skeittikypärät on hyväksytty käytettäviksi myös pyöräilyssä, eli jos etsit pyöräilykypärää, joka näyttää skeittikypärältä, kannattaa kiinnittää huomiota kypärän sertifikaatteihin ennen ostopäätöksen tekemistä. EN 1078 on usein kypäröissä nähty sertifikaatti, ja se tarkoittaa sitä, että kypärä on hyväksytty sekä pyöräily- että skeittauskäyttöön. Jos haluat käyttää skeittikypärää pyöräillessäsi, EN 1078 sertifikaattia kannattaa tällöin pitää silmällä.

Laskettelukypärät

Laskettelukypärän käyttö on asia, jonka kanssa monet painivat laskettelureissuillaan. Laskettelukypärä tuo kuitenkin monille laskettelijoille lisämukavuutta sekä turvallisuudentunteen, sillä he tietävät päänsä olevan hyvin suojattu. Lisämukavuuden ja turvallisuudentunteen ansiosta laskettelija voi myös kokeilla rajojaan ja sen avulla kehittää taitojaan helpommin. Mukavuuden ja turvallisuuden lisäksi kypärä auttaa päätä pysymään lämpimänä.

Surffauskypärä vai vesiurheilukypärä

Surffauskypärät ja vesiurheilukypärät eivät ole laajalti käytettyjä surffaajien ja vesiurheilusta innostuneiden keskuudessa. Monet surffaajat ajattelevat kypärän haittaavan suoritusta, mutta he eivät ole tietoisia siitä, että suuri osa surffauksesta aiheutuvista vammoista on päävammoja. Sen lisäksi hukkumisriski pienenee kypärää käytettäessä, sillä sen ansiosta tajunnan menettäminen on epätodennäköisempää tapaturman sattuessa. Jos haluat pitää pääsi huippukunnossa, surffaus- tai vesiurheilukypärän käyttäminen on suositeltavaa.

Kuinka asettaa kypärä oikein päähän

Parhaan suojauksen saavuttamiseksi on tärkeää, että kypärä on asetettu oikein päähän. Suurimmassa osassa kypäröistä on säädettävä kiinnitys kypärän takaosassa hyvän istuvuuden varmistamiseksi. Kypärän remmit ovat myös säädettävissä, mutta niiden ei tulisi olla liian kireällä. Remmien tulisi muodostaa Y-kirjain aivan korvien alapuolelle, koskettamatta kuitenkaan korvia. Kypärä istuu hyvin, kun päätä pudistettaessa kypärä ei liiku.

Kaikissa kypäröissä on vaahtomuovipehmikkeet lisämukavuuden, ja paremman istuvuuden saamiseksi. Samaan aikaan saatavilla on myös tuuletusaukoilla varustettuja kypäriä, jotka estävät päätä ylikuumenemasta kun rullailet tai pyöräilet.

Jos olet epävarma siitä, mikä kypärä sopisi sinulle parhaiten, voit aina ottaa yhteyttä meihin.