Talviale
Talven loppukauden alennusmyynnit   -  KÄYTÄ TÄTÄ KOODIA WINTER10  -  Klikkaa tästä
×
Valikko

Kypärät Rullaluistimet

  Filter
Värit
Tuotemerkit
Koko
Kokoa säädettävä
Edellinen
Seuraava
Sivu 1 / 3

Hyvä tietää

Pyöräilykypärä vai rullaluistelu kypärä?

Kypärä on kaikista tärkein suojavaruste, ja ensimmäinen asia joka tulisi hankkia, kun aloittaa uuden rullailuharrastuksen.

Pyöräilykypärällä ja rullaluistelu-/skeittikypärällä on paljon yhteistä, kuten pään suojaaminen vammoilta, mutta niissä on myös muutamia eroavaisuuksia, joista olisi hyvä olla tietoinen ennen kypärän ostamista. Kaksi suurinta eroavaisuutta ovat:

  • Rullaluistelukypärä kestää useita iskuja, kun taas pyöräilykypärä tulisi vaihtaa kovan iskun jälkeen;
  • Rullaluistelukypärä on muotoiltu siten, että se suojaa pään takaosaa, ja perinteinen pyöräilykypärä ei tarjoa yhtä kattavaa suojaa

Näillä kypäröillä on erilaiset testausstandardit sekä perusteet turvallisuushyväksynnän saamiseksi, mutta monet rullaluistelu kypärät on hyväksytty käytettäväksi myös pyöräilyssä (mukaan lukien BMX kypärät). Joten jos haluat pyöräilykypärän joka näyttää rullaluistelukypärältä, on hyvä ajatus perehtyä sertifikaatteihin ennen ostopäätöksen tekemistä.

Yksi usein nähty sertifikaatti valikoimassamme olevissa kypäröissä on EN 1078, joka tarkoittaa sitä, että kypärä on hyväksytty sekä pyöräily- että rullaluistelukäyttöön. Joten jos haluat rullaluistelu-, skeitti-, pyöräily- tai BMX-kypärän tai vaikkapa skuuttaukseen, valitse silloin EN 1078 sertifioitu kypärä.

Kuinka asettaa rullaluistelukypärä oikein päähän?

Parhaan suojauksen saavuttamiseksi on tärkeää, että kypärä on asetettu oikein päähän. Joissakin kypäröissä on säädettävä kiinnitys kypärän takaosassa hyvän istuvuuden varmistamiseksi. Kypärän remmit ovat myös säädettävissä, mutta niiden ei tulisi olla liian kireällä. Remmien tulisi muodostaa Y-kirjain aivan korvien alapuolelle, koskettamatta kuitenkaan korvia. Kypärä istuu hyvin, kun päätä pudistettaessa kypärä ei liiku.

Kaikissa kypäröissä on vaahtomuovipehmikkeet lisämukavuuden, ja paremman istuvuuden saamiseksi. Samaan aikaan tarjolla on myös tuuletusaukoilla varustettuja kypäriä, jotka estävät päätä ylikuumenemasta kun rullailet tai pyöräilet.

Jos olet epävarma siitä, mikä kypärä sopisi sinulle parhaiten, voit aina ottaa yhteyttä meihin.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot