VALIKKO
×

Vapaalasku/ Backcountry-sukset

  Filter
Tuotemerkit
Pituus
Vyötärön leveys
Kääntösäde
Siteet
Taso

Tästä kategoriasta löydät laajan valikoiman vapaalaskuun tarkoitettuja suksia.

Vapaalaskusukset - mitä ne ovat?

Vapaalaskusukset tunnetaan myös esimerkiksi nimillä backcountry-sukset tai off piste-sukset.

Vapaalasku on nouseva urheilulaji ja sen ideana on ensin kiivetä ylös rinnettä ja sen jälkeen laskea takaisin alas syvässä, koskemattomassa lumessa, jota kutsutaan myös puuterilumeksi.

Rinteen huipulle kiipeäminen on osa elämystä, ja sitä varten tarvitset erityiset backcountry-varusteet - parin nousukarvoja molempiin suksiin. Nousukarvat antavat suksille hyvän pidon ja näin mahdollistavat rinteessä kiipeämisen. Suurin osa nousukarvoista on malliltaan universaaleja ja niitä voi käyttää erilaisten backcountry-suksien kanssa.

Vapaalaskusuksien muotoilu

Vapaalaskusukset ovat usein leveitä, mutta rakenteeltaan jäykkiä ja suksen pohja on muodoltaan rocker. Nämä ominaisuudet mahdollistavat sen, että suksen kärki kaartuu ylöspäin ja pysyy hyvin pehmeän puuterilumen päällä. Lisäksi vapaalaskusukset ovat rakenteensa ansiosta vakaat kovissakin nopeuksissa.

Mitä leveämpi suksen keskikohta, sitä helpompi sinun on pysyä lumen päällä. Toisaalta suksi ei tällöin sovellu tiukkoihin käännöksiin ja hoidetuissa rinteissä sitä ei ole helppo ohjata.

Millaiset valita?

Vapaalaskusuksia valitessa on tärkeää ottaa huomioon, tullaanko suksia käyttämään 90 % backcountryyn. Jos vastaus on ei, tällöin kannattaa valita sukset, joiden keskikohta on noin 95 - 105, sillä niillä on helpompi laskea hoidetuissa rinteissä.

Lue lisää suksioppaastamme.