×
Valikko

Vapaalaskusukset, Backcountry-sukset

  Filter
Tuotemerkit
Pituus
Vyötärön leveys
Sukupuoli
Profiili
Taso
Edellinen
Seuraava
Sivu 1 / 2

Hyvä tietää

Vapaalaskusukset - Mitä ne ovat?

Vapaalaskusukset tunnetaan myös esimerkiksi nimillä backcountry-sukset - ja käytätpä mitä nimeä tahansa, ne ovat hauskoja!

Varsinaiseen vapaalaskuun kuuluu vuoren laelle kävely sekä alas laskeminen koskemattomassa lumessa. Tämä, tietenkin, vaatii hieman erikoistuneemmat sukset, verrattuna pelkkään rinteessä alaspäin laskemiseen.

Ja koska osa backcountry-laskettelusta saatavasta nautinnosta liittyy ylös kävelyyn (paitsi jos pääset jollain muulla tavalla ylös, kuten moottorikelkalla, hissillä tai helikopterilla), tarvitset suksiin myös nousukarvat. Nämä antavat sinulle hyvän pidon kävellessäsi ylöspäin rinteessä.

Freeride suksien muotoilu

Puuterilumeen tarkoitetut sukset ovat yleensä leveitä, ja niissä on mukavasti rockeria, jotta pystyt kellumaan puuterilumessa. Suksien leveä vyötärö auttaa sinua pysymään pinnalla, ja vien osan paineesta pois jaloistasi.

Tämä tarkoittaa tosin sitä, että tiukkojen carving käännöksien tekeminen hoidetussa rinteessä on paljon vaikeampaa, kuin tavallisilla rinne- tai all mountain-suksilla.

Mitkä backcountry sukset valitsisin?

Vapaalaskusuksia valitessa on hyvin tärkeää ottaa huomioon, kuinka paljon oikeasti haluat käyttää niitä backcountryssä. Jos lasket vain rinteen ulkopuolella, leveämpi on parempi. Mutta jos suunnittelet laskettelua sekä hoidetussa rinteessä että vapaalaskua, 95 - 105 mm leveän vyötärön pitäisi tarjota riittävästi kelluvuutta puuterilumessa, ja pystyä silti tekemään joitakin hyviä käännöksiä hoidetuissa rinteissä.

Lue lisää suksioppaastamme.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot