×
Valikko

Luisteluhiihto

Hyvä tietää

Mihin kiinnittää huomiota luisteluhiihtosuksia ostaessa

Yleisesti ottaen, luisteluhiihdossa käytetyt sukset ovat lyhyemmät ja jäykemmät, kuin muun tyyppiset maastohiihtosukset. Syy tälle on dynaaminen ja voimakas liike, sekä sivuttaispotkut, jotka ovat ominaisia luistelutyylille. Tyyli on hyvin samankaltainen kuin jäällä luistelussa.

Ostaessasi luisteluhiihto sukset, sinun tulee huomioida, kuinka kokenut luistelija olet. Kokeneet luisteluhiihtäjät tarvitsevat melko todennäköisesti jäykän ja kevyen mallin, kun taas vähemmän kokenut luisteluhiihtäjä saattaa tarvita pehmeämmän ja joustavamman mallin. Kun valitset pehmeämmän mallin, saat suksiparin joka ei rankaise sinua pienistä tekniikkavirheistä, kun taas jäykemmät mallit vaativat vähän enemmän taitoa.

Painolla ja pituudella on väliä luisteluhiihdossa

Kun valitset oikeaa suksiparia luisteluhiihtoon, on tärkeää valita oikea koko. Poiketen perinteisen tyylin suksista, luistelusuksien pituudelle ei ole konkreettista ohjeistusta. Keskiverron luisteluhiihtosuksen tulisi yleensä kuitenkin olla noin -10..+10 cm lyhyempi tai pidempi, kuin hiihtäjä. Tämä on kuitenkin makuasia, ja sinun tulisi löytää sukset, jotka sopivat luisteluhiihtotyyliisi.

Sen lisäksi, hiihtäjän painolla on suuri rooli oikeita luistelusuksia valittaessa. Ohjeet oikean mallin valintaan pituuden ja painon avulla ovat saatavilla jokaisen tämän kategorian suksiparin tuotesivulla.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot