×
Valikko

Hiihtosauvat

  Filter
Tuotemerkit
Pituus

Hyvä tietää

Erilaiset hiihtosauvat perinteiselle tyylille, luistelutyylille ja backcountry hiihtoon


Maastohiihtoon tarkoitetut hiihtosauvat ovat saatavilla useista eri materiaaleista valmistettuina. Aloittelijoille tarkoitetut sauvat on useimmiten tehty alumiinista, kun taas hintavammat murtomaahiihtosauvat sisältävät mallista riippuen erilaisia määriä hiilikuitua. Hiilikuitua sisältävien suksisauvojen etuna on se, että ne ovat jäykempiä ja siten antavat myös enemmän energiaa liu'ulle. Lisäksi, hiilikuidusta valmistetut hiihtosauvat ovat alumiinisia sauvoja kevyemmät.

Maastohiihtoon tarkoitetun hiihtosauvan pituus valitaan sen pääasiallisen käyttötarkoituksen mukaan. Perinteiseen hiihtotyyliin sauvan tulee yleensä olla hieman lyhyempi kuin luistelutyylillä hiihdettäessä. Vapaalle hiihtotyylille valitaan hiihtäjän pituutta noin 30cm lyhyemmät hiihtosauvat, kun taas luistelutyyliä varten sauvojen pituuden tulisi olla noin 15 - 20cm hiihtäjän pituutta lyhyemmät.

Jos harrastat backcountry- hiihtoa, suosittelemme valitsemaan hiihtosauvat, joissa on isot sommat. Syy tähän on melko yksinkertainen: kun seikkailet latujen ulkopuolella, sauvojesi täytyy olla soveltuvat syvempään lumeen. Isot sommat auttavat tässä. Hiihtosauvat joissa on pienet sommat, soveltuvat paremmin hiihtoladuille.

Curve -suksisauvoilla lisää nopeutta

Asia jota saatat myöskin harkita sopivia hiihtosauvoja valitessasi on se, haluatko suorat vai curve -teknologiaa hyödyntävät sauvat, joiden varressa on nähtävissä mutka. Curve -teknologian hiihtosauvat ovat suhteellisen uusi tuoteryhmä, ja niiden valmistajan tekemien testien mukaan ne lisäävät työntövoimaa jopa 20% joka työnnöllä.

Exel -tuotemerkin päämalli curve -hiihtosauvoissa on X-Curve X-HMC 100. Kyseessä on todellinen huippuluokan hiihtosauva, mutta Exelin valikoimasta löytyy curve -suksisauvoja myös hieman maltillisempaan budjettiin perustason harrastajille. Mikäli olet kiinnostunut curve -sauvoista, sinun kannattaa ehdottomasti vilkaista valikoimamme Exel X-Curve X-70 maastohiihtosauvaa.

Laadukkaan hiihtosauvan kokeileminen on kuin maistaisi hyvää viiniä!

Kuten olet varmasti huomannut, hiihtosauvojen hinnat vaihtelevat paljon eri mallien välillä. Valikoimastamme löytyy sauvoja alle 20 eurolla, mutta myös sauvoja joiden hinta on tähän verrattuna jopa yli 20-kertainen.

Edullisimpien murtomaahiihtosauvojen kohdalla positiivista on se, että ne ovat yleensä kestäviä. Alumiinisauvaa saattaa olla lähes mahdoton saada rikki. Miinuksena on niiden suurempi paino ja joustamattomuus. Edullisimmat suksisauvat sopivat kuitenkin mainiosti esimerkiksi hiihtäjille joilla on hyvin vähän hiihtokokemusta.

Kun sauvojen hinta nousee, nousee samalla myös sauvassa käytettyjen materiaalien laatu. Johtavat huippusauvat on usein valmistettu hiilikuidusta, joka tarjoaa tavallista alumiinisauvaa paremman voimansiirron. Huippuluokan hiihtosauvat tarjoavat hiihtäjälle myös hyvin erilaisen käyttökokemuksen, sekä käyttötuntuman itse sauvaan. Jotkut kuvailevat laadukkaiden hiihtosauvojen käyttöä, kuin maun kehittymisellä hyviä viinejä kohtaan - kun kerran kokeilet, et halua enää luopua niistä!

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot