×
Valikko

Naisten rullaluistimet

  Filter
Värit
Tuotemerkit
Kengännumero
Renkaan halkaisija
Taitotaso

Hyvä tietää

Naisten rullaluistimet jokaisen makuun

Tältä sivulta löydät valikoimassamme olevat naisten rullaluistimet. Meiltä löydät rullaluistimet kaupungissa luisteluun, kuntoiluun sekä vapaa-ajan käyttöön, ja tämän lisäksi saatavilla on laaja valikoima erilaisia malleja sekä värivaihtoehtoja, joista hyvin todennäköisesti löydät käyttötarkoitukseesi sekä makuusi sopivat naisten rullaluistimet.

Rullaluistimet naisille pienemmillä renkailla

Pienemmät renkaat soveltuvat erityisesti aloittelijoille/harrastelijoille tai lyhyempiin matkoihin, kuten kaupungissa luisteluun sekä tavalliseen rullaluisteluun.

  • Suosittelemme 80 - 84 mm kokoisia renkaita kaupungissa luisteluun tai aloittelijoille/harrastelijoille

Jos olet aloittelija, on tällöin hyvä ajatus valita ensi alkuun pienemmät renkaat. Tällöin rullaluistimilla on matalampi painopiste, joka tekee naisten rullaluistimet helpommiksi hallita sekä helpottaa tasapainossa pysymistä. Jos haluat käyttää rullaluistimia kaupungin keskustassa välimatkojen taittoon, kannattaa myös tällöin valita halkaisijaltaan pienemmät renkaat. Pienemmillä renkailla nopeiden käännösten tekeminen sekä pysähtyminen on helpompaa, mikä on erityisen kätevää vilkkailla kaduilla.

Naisten rullaluistimet: kuntoiluun

Halkaisijaltaan isommat renkaat soveltuvat pidemmille matkoille sekä kuntoiluun. Niiden ansiosta nopeuden ylläpitäminen on helpompaa, ja käytät vähemmän energiaa saavuttaaksesi sen. Tämä tekee pidempien matkojen luistelusta paljon mukavampaa.

  • Suosittelemme valitsemaan 84 - 90 mm renkaat, mutta mahdollisest jopa 110 mm jos tähtäät nopeuteen

Epäiletkö renkaiden olevan liian suuret? Jos et ole rullaluistellut useista vuosia, mutta harkitset käyttäväsi rullaluistimia kuntoiluun, voi olla hyvä ajatus valita 90 mm renkaat. Ne vaativat hieman enemmän tasapainotaidoiltasi johtuen korkeammasta painopisteestä, mutta käytettyäsi niitä jonkin aikaa saat niistä paljon iloa, sillä isommat renkaat tarjoavat sinulle hyvän nopeuden pitkillä matkoilla sekä tilaisuuden hioa taitojasi.

Onko miesten ja naisten rullaluistimien välillä eroja?

Kunhan rullaluistimet istuvat jalkaasi hyvin ja ovat mukavantuntuiset käyttää, voit huoletta valita myös miesten rullaluistimet. Yleisesti ottaen miesten ja naisten rullaluistimet eivät juuri eroa toisistaan muutoin, kuin ulkonäöltään. On kuitenkin olemassa joitakin valmistajia, jotka tarjoavat rullaluistimistaan miesten ja naisten version, mukauttaen näin rullaluistimet sopimaan kummankin sukupuolen anatomiaan. Näissä tapauksissa miesten ja naisten rullaluistimet eroavat toisistaan jonkin verran - leveydeltään, muodoltaan ja varsiosan korkeudeltaan:

  • Naisten rullaluistimet ovat leveydeltään sekä muodoltaan kapeampia miesten rullaluistimiin verrattuna, sillä naisilla on tyypillisesti kapeammat jalat. Naisten jaloille suunnitellun kapeamman muotoilun ansiosta saat kenkäosan, joka myötäilee jalkaasi, tarjoten hyvän istuvuuden. Mutta jos sinulla on leveät jalat, saattaa tällöin olla hyvä ajatus valita miesten rullaluistimet
  • Naisten rullaluistimissa varsiosa on matalampi verrattuna miesten rullaluistimiin, sillä naisten pohjelihakset sijaitsevat alempana. Ja jos naisena valitset miesten rullaluistimet, kannattaa tällöin kiinnittää huomiota varsiosaan sekä varmistaa että se on mukavantuntuinen. Varsiosan ei tulisi puristaa pohkeita, sillä tämä tekee soljen sulkemisesta vaikeaa. Ja jos ne istuvat hyvin, voit valita huoletta mitkä tahansa miesten rullaluistimet.

Muista, että miesten rullaluistimien kenkäosat on tehty isommiksi kuin naisten, tarkoittaen sitä että sinun tulisi valita yhtä kokoa pienemmät, jos valitset miesten rullaluistinmallin. Esimerkiksi, jos naisten rullaluistimissa jalankokosi on 41, on hyvin todennäköistä että valitset koon 40 unisex rullaluistimista.

Kiskot naisten rullaluistimiin

Sinun ei tarvitse kiinnittää kiskoihin juurikaan huomiota - ellet ole hyvin kokenut rullaluistelija, joka haluaa viilata kierrosajoista sekunteja pois, tai painat yli 80 kg.

Useimmissa naisten, sekä myös miesten, rullaluistimissa on alumiinikiskot. Jotkin kiskot on valmistettu komposiittimateriaalista, joka yhdistelmä erilaisia materiaaleja. Yleisesti ottaen, alumiinikiskot ovat kestävämpiä, kuin komposiitista valmistetut. Ne ovat myös jäykempiä, tarjoten hyvän voimansiirron ja direktionaalisen vakauden kovissa nopeuksissa. Jos painat yli 80 kg, on hyödyllisempää valita alumiinikisko, sillä menetät paljon energiaa lähtiessäsi liikkeelle pehmeillä komposiittikiskoilla.

Ja jos sinulla on mieltä askarruttavia kysymyksiä rullaluistimien valintaan liittyen, löydät vastaukset kysymyksiisi Ostaessasi rullaluistimet-oppaasta.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot