×
Valikko

Vaijerilukot ja Ketjulukot

Jos jätät skeittilaudan, potkulaudan, pyörän tai rullaluistimet julkiselle paikalle, lukon käyttäminen voi olla hyvin näppärä tapa ehkäistä niiden varastaminen. Olisi hienoa, jos ostamalla yhden lukon voisit lukita ne kaikki, mutta lukko jonka tarvitset BMX-pyörälle ei ole samanlainen, kuin lukko jonka tarvitset potkulaudalle tai skeittilaudalle.

Teräksinen ketjulukko vs. vaijerilukko

Isompien esineiden, kuten pyörien lukitsemiseen on suositeltavaa käyttää teräsketjua, joka kiedotaan rungon ja kiinteästi paikallaan olevan esineen, kuten katulampun ympärille. Mitä paksumpi ketju, sen parempi.

Pienempien esineiden, kuten potkulaudan tai skeittilaudan lukitsemiseen sopiva vaihtoehto on vaijerilukko. Vaijerilukoissa käytettävä vaijeri on ohuempaa kuin ketjulukoissa olevat teräslenkit, mahdollistaen renkaiden lukitsemisen pujottamalla vaijeri pinnojen välistä. Vaijerilukon avulla voi myös kiinnittää esineitä toisiinsa, kuten ketjulukolla, mutta koska vaijeri on usein lyhyempi kuin tyypillinen ketjulukko, vaihtoehdot joihin potkulaudan tai skeittilaudan voi kiinnittää ovat rajallisempia. Vaijerilukon kiinnittäminen lukkoon itseensäkin ilman, että kiedot sitä mihinkään kiinteään esineeseen, voi olla riittävä tapa ehkäistä varkaus. Lukitsemalla renkaat vaijerilukolla toisiinsa potkulautasi, skeittilautasi tai rullaluistimesi ovat varkaalle hyödyttömät (koska renkaat eivät pääse pyörimään) mutta se ei toki estä varasta siirtämästä niitä toiseen paikkaan.

Avainlukko vai koodilukko?

Se, käytätkö avainlukkoa vai koodilukkoa on makuasia, mutta niiden välillä on muutamia huomionarvoisia turvallisuuteen liittyviä eroja. Avainlukkoa pidetään usein turvallisimpana vaihtoehtona, mutta jos sinulla on tapana hävittää avaimesi, koodilukko saattaa tällöin olla parempi vaihtoehto. Jos haluat koodilukon olevan mahdollisimman turvallinen, kannattaa valita lukko, jossa on eniten numeroita. Mitä enemmän numeroita lukossa on, sitä epätodennäköisempää on että varas saisi sen auki.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot