Talviale
Talven loppukauden alennusmyynnit   -  KÄYTÄ TÄTÄ KOODIA WINTER10  -  Klikkaa tästä
×
Valikko

Maratonrullaluistimet / Pitkän Matkan Rullaluistimet

  Filter
Tuotemerkit
Kengännumero
Renkaan halkaisija
Monon tyyppi

Hyvä tietää

Mitkä ovat maratonrullaluistimet?

Maratonrullaluistimet, jotka tunnetaan myös nimellä pitkän matkan rullaluistimet, on suunniteltu erityisesti pitkien matkojen harjoitteluun. Pikarullaluistimiin verrattuna maratonrullaluistimissa on korkeampi varsi, joka tarjoaa paremman tuen nilkoille pitkien matkojen aikana. Tällaisissa rullaluistimissa on sekä perinteiset neli- että kolmirenkaiset kokoonpanot. Maratonrullaluistimiin on usein kiinnitetty 100 mm, 110 mm ja 125 mm renkaat ja pitkät kiskot, jotka antavat vakautta suurissa nopeuksissa.

Mitkä rullaluistimet sopivat parhaiten pitkille matkoille?

Uusia pitkän matkan rullaluistimia ostettaessa on otettava huomioon muutama tekijä: renkaan koko, monot ja kiskot.

Keskipitkillä ja pitkillä matkoilla kuntoluistelijat suosivat 100 mm tai 110 mm renkaita, jotka auttavat ylläpitämään nopeutta ja kuluttamaan vähemmän energiaa. Vaikka 125 mm:n renkaat saattavat tuntua raskaammilta, ne ovat optimaalinen valinta maratonluistelijalle, joka kulkee erittäin pitkiä matkoja. Pehmeä vai kova monon kuori riippuu mieltymyksestäsi. Pehmeä mono on mukavampi ja hyvin tuulettuva. Kova mono on tyypillisesti vakaampi ja tarjoaa enemmän hallintaa. Pitkän matkan rullaluistelijat suosivat yleensä pitkiä kiskoja parantaakseen vakautta ja painon jakautumista.

Nelirenkaiset vs. kolmirenkaiset maratonrullaluistimet

Kuten mainittiin, pitkän matkan rullaluistimissa on neli- tai kolmirenkaiset kokoonpanot. Renkaiden kokoonpano riippuu yksinomaan siitä, miltä haluat luistimien tuntuvan. Nelirenkaiset luistimet ovat vakaampia paremman painonjakautumisen ansiosta. Ne eivät kuitenkaan ole yhtä nopeita kuin kolmirenkaiset, eikä niitä voi varustaa 125 mm:n renkailla. Kolmirenkaiset luistimet ovat yleensä kevyempiä, mutta vähemmän vakaita kuin nelirenkaiset.

Jos olet kiinnostunut monipuolisemmista ja vapaa-ajan rullaluistimista, tutustu Rullaluistimet ja Freestyle Rullaluistimet -valikoimiimme.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot