×
Valikko

Potkulaudan laakerit

Valikoima
Laakeriluokitus
Reset

Valikoima

Valmis

Laakeriluokitus
ResetValmis

Potkulaudan laakerit sujuvaan ajoon

Potkulaudan laakerit varmistavat, että renkaasi pyörivät vapaasti ja nopeasti. Jokainen rengas tarvitsee kaksi laakeria, ja vaikka potkulautasi toimitetaan laakerit asennettuna, ne kuluvat ajan myötä ja ne on vaihdettava. Jokaisen laakerin sisällä on pieniä kuulia, jotka auttavat jakamaan painon ajon aikana.

Potkulaudan laakerit ovat yleensä teräksisiä tai keraamisia. Teräslaakerit ovat suosituimpia, koska ne ovat kestäviä ja toimivat hyvin tavallisessa päivittäisessä käytössä. Keraamiset laakerit tuottavat vähemmän lämpöä ja kitkaa ja voivat usein pyöriä nopeammin kuin teräs. Teräslaakerit ovat kuitenkin lähes aina edullisempi vaihtoehto.

Mitä etsiä potkulaudan laakereista?

Kun etsit potkulaudan laakereita, näet säännöllisesti termin "ABEC". Tämä on pohjimmiltaan laakerin laadun mitta-asteikko välillä 1-9. Mitä suurempi luku, sitä suurempi on laakerin "tarkkuus", mikä tarkoittaa, että sen pitäisi saavuttaa tasaisempi pyörimisliike ja kestää enemmän iskuja.

Näet myös usein numeron 608. Tämä viittaa laakerin kokoon. Se on ylivoimaisesti yleisin potkulautojen, skeittilautojen ja rullaluistimien laakerikoko, jonka sisähalkaisija on 8 mm ja ulkohalkaisija 22 mm.

Varmistaaksesi, ettei sinun tarvitse vaihtaa laakereita säännöllisesti, tutustu Laakereiden puhdistus- ja voiteluoppaaseemme, joka auttaa pitämään laakerit kunnossa. Jos uskot, että potkulautasi voisi tarvita uuden setin renkaita, tutustu Potkulaudan renkaat -kategoriaamme.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot