VALIKKO
×

Alusvaatteet/Lämpökerrastot

Teknisiin alusvaatteisiin kannattaa panostaa, sillä ne siirtävät kosteuden pois iholta hikoillessa ja estävät näin kylmettymistä. Kunnon kerrastoa kannattaa käyttää erityisesti lasketellessa ja lautaillessa, mutta se soveltuu myös muunlaiseen aktiiviliikuntaan, esimerkiksi juoksijalle kylmänä päivänä. Rinteeseen suunitelluissa kerrastoissa on usein pitkähihainen t-paita ja pitkälahkeiset alushousut.

Oikeanlaisen kerraston valinta

Synteettisistä kuiduista valmistettu kangas (esim. polyesteri) on hyvä valinta. Synteettiset kuidut ovat kevyitä, ja niistä valmistetut vaatteet istuvat hyvin erimallisille vartaloille. Villasta valmistetut kerrastot pysyvät lämpöisinä kostuessaankin, mutta ne saattavat aiheuttaa kutinaa ja tuntua epämukavilta päällä. Kerrastot saattavat olla myös sekoitus synteettistä kuitua ja villaa, jolloin kangas kuivuu nopeasti mutta on silti lämmin ja tuntuu mukavalta päällä.

SkatePro suosittelee

Laskettelulomalle kannattaa varata pari ylimääräistä kerrastoa mukaan. Kerrasto kannattaa pestä parin päivän käytön jälkeen, jotta se ei ala haista.