×
Valikko

Laskettelusuksien huolto

  Filter
Tuotemerkit

Hyvä huolto parantaa kestävyyttä

Useimmille on itsestään selvää, että laskettelusuksien säännöllinen vahaus, huolellinen puhdistus ja huolto pitävät ne hyvässä kunnossa, sekä pidentävät näin suksien käyttöikää. Me SkateProlla tiedämme tämän, ja se onkin syy sille, että löydät laajan valikoiman laskettelusuksien huoltoon ja puhdistukseen liittyviä tuotteita.

Ja kuten sanonta kuuluu: "Paras tapa päästä takaisin kuntoon on, ettei anna kunnon koskaan huonontua" - ja samaa voisi sanoa myös laskettelusuksista. Yksi parhaista tavoista pitää laskettelusukset huippukunnossa on vahaus. Se on helppoa ja tulisi tehdä säännöllisesti

Laskettelusuksien huolto ennen kauden alkua

Käytännössä laskettelusuksien valmistelu kautta varten koostuu 3 askeleesta. Etkö ole ennen valmistellut suksia? Voi olla suositeltavaa hyödyntää jotakin lukuisista huoltopisteistä, joita löytyy laskettelukeskuksista.

Haluatko oppia, kuinka laskettelusuksien huolto tehdään? Alapuolella on kerrottu tarvittavat työvaiheet.

  1. Teroita kantit. On tärkeää, että laskettelusuksien kantit ovat terävät. Terävät reunat auttavat suksia leikkautumaan rinteeseen ja parantavat pitoa. Terävät reunat estävät myös luisumista, kun tehdään käännöksiä suurissa nopeuksissa. Varmista, että saat saman kulman koko sukseen. On olemassa muutamia erilaisia teroitustyökaluja, jotka on erityisesti tarkoitettu laskettelusuksille ja lumilaudoille, ja niistä voi olla paljon apua kulman teroituksen hallinnassa. Teroituskulma vaihtelee yleensä välillä 86°-89°. Tarkista suksien pohjat naarmujen ja kolojen varalta, ja jos löydät niitä, ne tulee korjata ennen seuraavaan vaiheeseen siirtymistä. Tässä on opas laskettelusuksien ja lumilautojen pohjien korjaukseen.
  2. Puhdista pohja harjalla ja varmista, että pohjaan ei ole jäänyt pölyä tai likaa.
  3. Kun pohja on puhdistettu, on seuraavaksi vuorossa kolojen korjaus. Korjausta varten, tarvitset sytyttimen, siklin sekä pohjan korjauspuikon. Lämmitä korjauspuikkoa, kunnes se alkaa valua. Tiputtele puikosta muutama tippa vaurioituneelle alueelle. Anna pohjan jäähtyä, ja poista siklillä ylimääräinen materiaali, kunnes saat sileän pinnan.
  4. Vahaa pohja luistovahalla. Tämä tehdään sulattamalla vaha voiteluraudalla suksien tai lumilaudan pohjaan. Tasoita vaha voiteluraudalla. Poista ylimääräinen vaha siklillä. Toista tämä vaihe 2-3 kertaa optimaalisen tuloksen saamiseksi.

Huomautus: Älä anna voiteluraudan pysyä samassa kohdassa liian kauan, sillä se pilaa pohjan.

Kauden jälkeen

Anna suksille hyvä kerros vahaa, mutta siklauksen sijaan pakkaa sukset säilöön kesän ajaksi. Kun otat sukset esiin seuraavaa kautta varten, voit siklata ja puhdistaa ylimääräisen vahan hieromalla alkoholia ja toistaa aiemmin yläpuolella mainitut vaiheet, ja sukset ovat valmiit käyttöön.

Kun säilytät suksia, muista säilöä ne mahdollisimman kuivaan paikkaan, jossa ilma pääsee vaihtumaan vapaasti suksien ympärillä.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot