×
Valikko

Clampin perusteet

Clamppi kiinnitetään temppupotkulaudan tankoon ja sen tarkoitus on pitää tanko ja forkki tukevasti kiinni toisissaan.

Clamppeja löytyy eri pituuksissa ja tuon pituuden määrittelee kiristyspulttien määrä: single, double, triple ja quad. Jos tanko on tarkoitettu käytettäväksi double-clampin kanssa, ei sen kanssa saa käyttää triple tai quad clamppeja, joten seuraa valmistajan ohjeita clamppia valitessasi.

Clamppeja on tarjolla kahdella eri sisähalkaisijalla, koska myös tankoja on kahta eri kokoa.

  • 32 mm halkaisija sopii standardeihin tankoihin
  • 34.9 mm halkaisija sopii oversized-tankoihin
  • Joidenkin 34.9 mm oversized-clamppien mukana tulee metallinen putki, jota kutsutaan shimiksi. Shimi asetetaan clampin sisään ja se pienentää clampin sisähalkaisijaa niin, että oversized-clamp sopii myös standardeihin tankoihin

Joissakin clampeissa on sisäänrakennettu SCS-järjestelmä, joka palvelee samaan aikaan niin clamppina kuin compressionina. Myös näitä clamppeja löytyy kahdessa eri koossa.

Lisätietoa: Opas compression-järjestelmiin
Lisätietoa: Opas potkulaudan tankoihin

Clamppi on kiristettävä aivan tiukalle, ennen kuin potkulaudan voi ottaa käyttöön. On suositeltavaa, että clamp kiristetään vasta sen jälkeen, kun olet kiristänyt compression-setin (jos sellaista käytät).

Jotta clampin saisi kiristettyä äärimmilleen, suosittelemme vipuvoiman lisäämistä kuusikulma-avaimeen. Muista kiristää jokainen pultti ainakin neljään kertaan ennen radalle lähtöä!

Oheisessa kuvassa näytetään, kuinka clamp tulisi asentaa;

Temppupotkulaudan kokoaminen irto-osista
Temppupotkulaudan perusteet

Tuoteryhmät

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot