×
Valikko

Laakerit - Quad rullaluistimet

  Filter
Tuotemerkit
Laakerin tyyppi
Laakeriluokitus

Hyvä tietää

Rullaluistimen laakerit

Laakerit ovat olennainen osa rullaluistimiasi, sillä ne varmistavat renkaiden esteettömän rullauksen. Tästä osiosta löydät laajan valikoiman laakereita kaikkiin käyttötarkoituksiin edullisista, teollisesti tuotetuista peruslaakereista (suositellaan rullaluistimiin) vettä ja likaa hylkiviin erikoislaakereihin, jotka ovat sen ansiosta myös kestävämpiä.

Quad sekä inline rullaluistimien renkaat tarvitsevat 2 laakeria pyörimään akselissa. Laakeri voi vaikuttaa suuresti nopeuteen, sekä rullaustuntumaan.
Mutta riippumatta laakerin tyypistä, sinun tulisi välttää hiekkaa, vettä ja kosteita olosuhteita aina kun vain mahdollista, sillä tämä lyhentää laakereiden käyttöikää huomattavasti.

Laakereiden asennus renkaisiin

Laakeri voidaan yleensä painaa peukaloilla paikoilleen, kun se on asetettu oikeaan kohtaan renkaan keskiöön. Jos se työntyy ulos yhdeltä puolelta, se ei ole oikein paikoillaan ja rikkoutuu luistellessa. Jos sinulla on metallikeskiöinen rengas, laakerin asennus voi olla vaikeaa, ja tällöin avuksi kannattaa ottaa kumipäinen vasara, tai puupala.

Teollisuuden standardit

Useimmissa rullaluistinrenkaissa käytetään 608-laakereita, jotka ovat mitoiltaan:

  • 22 mm ulkohalkaisija
  • 7 mm leveys
  • 8 mm sisähalkaisija

Tarkkuus valmistetaan tyypillisesti ABEC-standardin mukaisesti, joka on välillä ABEC 1 - ABEC 9. Mitä korkeampi numero, sitä korkeampi on laakerin tarkkuus.

Korkean tarkkuuden laakereita käytetään yleensä pikarullaluistelussa, jossa halutaan saada paras mahdollinen rullaus. Matalan tarkkuuden laakerit ovat usein käytettyjä lajeissa, joissa laakereihin kohdistuu enemmän iskuja.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot