×
Valikko

Perinteisen Monot

  Filter
Tuotemerkit
Kengännumero
Yhteensopivat siteet
Suksen tyyppi

Hyvä tietää

Perinteisen monojen tulisi istua täydellisesti

Oletpa sitten aloitteleva hiihtäjä tai kokenut konkari, on vaikea kuvitella kovin paljon ikävämpää tilannetta, kuin huonosti istuvat monot, jotka saavat parissa tunnissa jalkasi kipeiksi ja rakoille.

Kun kyseessä ovat perinteisen monot, tulee ottaa huomioon, että usein ihmiset haluavat käyttää hiihtomonoissa hieman paksumpaa sukkaa kuin laskettelumonoissa. Tämän takia monojen tulisi olla noin 0,5-1 kokoa isommat, kuin lenkkarisi.

Tästä kategoriasta löydät maastohiihtoon tarkoitetut perinteisen monot niin aloittelijoille, kuin kokeneille hiihtäjille. Mikäli olet aloittelija, sinun tulisi ensisijaisesti kiinnittää huomiota siihen, että saat pidettyä hiihtäessä jalkasi lämpiminä mahdollisesti hieman paksumman vuorauksen avulla samalla, kun monojen tulee tarjota nilkalle ja kantapäälle myös tarpeeksi tukea. Jossain määrin tämä tuki ehkäisee nilkkaa vääntymästä asentoihin, jotka aiheuttavat revähdyksiä tai muita vammoja. Tämän tyyppiset monot soveltuvat hyvin vuosittaiselle hiihtolomalle.

Aloittelija voi myös harkita combimonoja, sillä:

  • ne tarjoavat paljon tukea nilkalle
  • niissä on pehmeät pohjat
  • niitä voi käyttää niin perinteisessä kuin luistelutyylin hiihdossa - kokeile eri tyylejä ennen kuin käytät budjettisi erikoistuneisiin välineisiin
  • ne sallivat sinun kehittävän taitojasi

Kokeneemmille hiihtäjille suunnatut perinteisen monot ovat yleensä kevyempiä verrattuna aloittelijoiden monoihin. Toinen merkittävä ero on niiden ohuempi sisävuori. Näin monot eivät lämpene liikaa, ja ne ovat joustavammat. Edistyneemmän tason monoissa on jäykempi kantapala, joka tarjoaa maksimaalisen voimansiirron, mikä on oleellista suuremman nopeuden saavuttamisessa.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot