VALIKKO
×

Hiihtomonot - Perinteinen

  Filter
Tuotemerkit
Kengännumero
Yhteensopivat siteet

Perinteisen hiihtotyylin monojen tulisi istua täydellisesti


Oletpa sitten aloitteleva hiihtäjä tai kokenut konkari, on vaikea kuvitella kovin paljon ikävämpää tilannetta, kuin huonosti istuvat monot, jotka saavat parissa tunnissa jalkasi kipeiksi ja rakoille.

Kun kyseessä ovat perinteisen monot, tulee ottaa huomioon, että usein ihmiset haluavat käyttää hiihtomonoissa hieman paksumpaa sukkaa kuin laskettelumonoissa. Tämän takia perinteisen monot saisivat olla noin ½ numeroa tai yhtä kokoa suuremmat kuin juoksutossusi.

Tästa kategoriasta löydät maastohiihtoon tarkoitetut perinteisen monot sekä aloittelijoille, että kokeneille hiihtäjille. Mikäli olet aloittelija, sinun tulisi ensisijaisesti kiinnittää huomiota siihen, että saat pidettyä hiihtäessä jalkasi lämpiminä mahdollisesti hieman paksumman vuorauksen avulla samalla, kun monojen tulee tarjota nilkalle ja kantapäälle myös tarpeeksi tukea. Jossain määrin tämä tuki ehkäisee nilkkaa vääntymästä asentoihin, jotka aiheuttavat revähdyksiä tai muita vammoja. Hyvin vuorattu ja tukeva mono sopii mainiosti aloittelevalle hiihtäjälle myös pitempikestoiselle hiihtolomalle.

Kokeneemmille hiihtäjille suunnatut perinteisen monot ovat yleensä kevyempiä verrattuna aloittelijoiden monoihin. Toinen merkittävä ero on niiden ohuempi sisävuori, jonka ansiosta monot eivät käy liian lämpimiksi vaikka hiihdettäisiin kovemmilla tehoilla, ja monot ovat täten myös joustavammat. Kuitenkin kantapään alue on joustavuuden sijaan rakennettu huomattavasti jäykemmäksi, koska sen avulla saavutetaan maksimaalinen voimansiirto monosta sukseen. Tämä taas on tärkeä tekijä, jotta saavutetaan kovemmat hiihtonopeudet.