VALIKKO

Potkulaudat

Potkulautailusta on tullut suosittu laji, ja potkulautoja ja varaosia on markkinoilla jos jonkinlaista. Koska temppupotkulautailun suosio on kasvanut, myös tuotteiden laatuun on alettu kiinnittää enemmän huomiota, mutta markkinoilla on edelleen myös heikkolaatuisia tuotteita.

Potkulaudat voidaan jakaa kolmeen eri kategoriaan: temppuiluun, liikkumiseen ja leikkeihin tarkoitetut potkulaudat.

Temppupotkulaudat (eli scootit)

Scooteilla ajellaan yleensä skeittiparkeilla ja kaupungeissa. Scooteilla temppuilu vaatii paljon sekä harrastajaltaan että itse potkulaudalta, sillä temput vaativat usein niin hyvää vartalonhallintaa kuin kestävyyttäkin. Yksikään scootti ei kestä ikuisesti, mutta nykyiset temppupotkulaudat ovat yleisesti ottaen hyvin kestäviä ja valikoima on laaja. Potkulaudan voi halutessaan kasata myös itse osa osa osalta, jolloin valikoima ei rajoitu ainoastaan yhden valmistajan osiin.

Isorenkaiset potkulaudat

Paikasta toiseen liikkumiseen suosittelemme isorenkaisia potkulautoja, joiden rengaskoko on 120 mm tai sitä suurempi. Nämä potkulaudat on usein suunniteltu aikuisille, mutta myös lapset voivat käyttää niitä. Potkulauta ovat usein taitettava, jolloin se kulkee helposti mukana julkisissa kulkuvälineissä. Isot renkaat eivät tyssää helposti pieniin esteisiin ja niillä pääsee ajelemaan melko lujaa. Joissain potkulaudoissa on täysin muovista valmistetut renkaat, ja näitä malleja tulisikin välttää. Muovirenkaat eivät tunnu miellyttävältä ajaessa ja ne hajoavat helposti.

Perinteiset potkulaudat

Perinteiset potkulaudat kokivat uuden tulemisen 90-luvun lopulla kun niitä alettiin valmistaa alumiinista. 90-luvun lopun jälkeen potkulautoja ei ole juuri kehitetty, sillä sille ei ole nähty olevan tarvetta. Alumiinisen potkulaudan pystyy taittamaan kuljetusta varten, ja se onkin käytännöllinen kulkupeli. Potkulautojen laaduissa voi kuitenkin olla eroja, joten jos päädyt ostamaan potkulaudan supermarketista tai lelukaupasta, muista aina tarkistaa tuntuuko potkulauta laadukkaalta menopeliltä. SkateProssa pyrimme ottamaan valikoimiimme ainoastaan laadukkaita potkulautoja.

Lisätietoja potkulaudan osto-oppaassa.