×
Valikko

Potkulaudat

Hyvä tietää

Potkulauta jokaiseen makuun

Paljon on muuttunut niistä ajoista, kun "modernit" potkulaudat kehitettiin 1990-luvun loppupuolella. Silloin markkinoille tulivat uudet, alumiinista valmistetut potkulaudat. Ne olivat kokoon taitettavia ja erittäin käytännöllisiä, minkä vuoksi niistä tulikin supersuosittuja.

Potkulautailun suosion lisääntyessä valmistajat huomasivat kysynnän kasvaneen myös temppupotkulaudoille, joiden avulla ajajat voivat tehdä erilaisia temppuja parkeissa ja kadulla.

Tätä nykyä sekä scoottien laatu että teknologia on edistynyt huimasti 1990-luvun alkupuolen versioista.

Tarjolla on edelleen kokoon taitettavia ja säädettäviä versioita, jotka sopivat erityisesti matkantekoon. Meidän myymämme ja huolellisesti valikoitujen valmistajien luomat temppuja varten kehitetyt scootit sekä scootin osat vastaavat sekä aloittelijoiden että ammattiurheilijoiden vaatimuksiin.

Temppupotkulauta (eli scootti)

Scooteilla ajellaan yleensä skeittiparkeilla ja kaupungeissa. Scooteilla temppuilu vaatii paljon sekä harrastajaltaan että itse potkulaudalta, sillä temput vaativat usein niin hyvää vartalonhallintaa kuin kestävyyttä. Yksikään scootti ei kestä ikuisesti, mutta nykyiset temppupotkulaudat ovat yleisesti ottaen hyvin kestäviä ja valikoima on laaja. Ne ovat vahvistettuja ja suunniteltu kestäviksi. Löydät myös laajan valikoiman yksittäisiä scootin osia, joista voit rakentaa unelmiesi temppupotkulaudan. Valmiiksi kootut custom scootit sisältävät tyypillisesti tiettyjä osia eri valmistajilta, ja ne ovat ammattilaisten kokoamia.

Isorenkainen potkulauta

Paikasta toiseen liikkumiseen suosittelemme isorenkaisia potkulautoja, joiden rengaskoko on 120 mm tai sitä suurempi. Nämä potkulaudat on usein suunniteltu aikuisille, mutta myös lapset voivat käyttää niitä. Potkulauta ovat usein taitettava, jolloin se kulkee helposti mukana julkisissa kulkuvälineissä. Isot renkaat eivät tyssää helposti pieniin esteisiin ja niillä pääsee ajelemaan melko lujaa. Joissain potkulaudoissa on täysin muovista valmistetut renkaat, ja näitä malleja tulisikin välttää. Muovirenkaat eivät tunnu miellyttävältä ajaessa, ja ne hajoavat helposti.

Voit lukea lisätietoja potkulaudan osto-oppaassa.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot