×
VALIKKO

Potkulaudat

Hyvä tietää

Potkulauta jokaiseen makuun

Potkulautailusta on tullut suosittu laji, ja potkulautojen sekä varaosien valikoima on laajentunut huomattavasti viime vuosina. Koska temppupotkulautailun suosio on kasvanut, myös tuotteiden laatuun on alettu kiinnittää enemmän huomiota, mutta markkinoilla on edelleen myös heikkolaatuisia tuotteita.

Potkulaudat voidaan jakaa kolmeen eri pääkategoriaan: temppuiluun, välimatkojen taittamiseen sekä hauskanpitoon.

Temppupotkulauta (eli scootti)

Scooteilla ajellaan yleensä skeittiparkeilla ja kaupungeissa. Scooteilla temppuilu vaatii paljon sekä harrastajaltaan että itse potkulaudalta, sillä temput vaativat usein niin hyvää vartalonhallintaa kuin kestävyyttä. Yksikään scootti ei kestä ikuisesti, mutta nykyiset temppupotkulaudat ovat yleisesti ottaen hyvin kestäviä ja valikoima on laaja. Ne ovat vahvistettuja ja suunniteltu kestäviksi. Löydät myös laajan valikoiman yksittäisiä scootin osia, joista voit rakentaa unelmiesi temppupotkulaudan. Valmiiksi kootut custom scootit sisältävät tyypillisesti tiettyjä osia eri valmistajilta, ja ne ovat ammattilaisten kokoamia.

Isorenkainen potkulauta

Paikasta toiseen liikkumiseen suosittelemme isorenkaisia potkulautoja, joiden rengaskoko on 120 mm tai sitä suurempi. Nämä potkulaudat on usein suunniteltu aikuisille, mutta myös lapset voivat käyttää niitä. Potkulauta ovat usein taitettava, jolloin se kulkee helposti mukana julkisissa kulkuvälineissä. Isot renkaat eivät tyssää helposti pieniin esteisiin ja niillä pääsee ajelemaan melko lujaa. Joissain potkulaudoissa on täysin muovista valmistetut renkaat, ja näitä malleja tulisikin välttää. Muovirenkaat eivät tunnu miellyttävältä ajaessa, ja ne hajoavat helposti.

Perinteinen potkulauta

Perinteiset potkulaudat kokivat uuden tulemisen 90-luvun lopulla, kun niitä alettiin valmistaa alumiinista. Nämä potkulaudat on mahdollista taittaa kasaan kuljetusta varten, ja ne ovatk hyvin käytännöllisiä tämän ansiosta. Potkulautojen laaduissa voi kuitenkin olla eroja, ja jos päädyt ostamaan potkulaudan supermarketista tai lelukaupasta, muista aina tarkistaa, onko laatu kohdallana. Me SkateProssa pyrimme välttämään huonolaatuisten potkulautojen myymistä.

Voit lukea lisätietoja potkulaudan osto-oppaassa.