VALIKKO
×

Rullasuksisiteet

  Filter
Tuotemerkit
Suksen tyyppi
Yhteensopivat monot
Leveys
Flex

Tältä sivulta löydät rullasuksiin tarkoitet siteet tunnetuilta valmistajilta, kuten Salomonilta ja Rottefellalta. Lukemalla artikkelin opit lisää siitä, kuinka valita oikeat, käyttötarkoitukseen sopivat siteet.

Rullasuksisiteet - kaksi tyyliä

Tuttua jo murtomaahiihdosta, myös rullahiihdossa on kaksi eri tyyliä - perinteinen ja luistelutyyli. Kaksi isoa valmistajaa, Rottefella (NNN-järjestelmä) ja Salomon (SNS sekä Prolink-järjestelmä) tarjoavat rullasuksisiteitä perinteiseen ja luistelutyyliin.

Koska rullahiihto on laji, joka on johdettu murtomaahiihdosta, siinä oli, ja jossain määrin yhä edelleen on, normaalia käyttää samoja varusteita kuin talvella hiihtäessä. Kuitenkin rullahiihtoon tarkoitetut varusteet, jotka vastaavat rullahiihtäjän tarpeita ovat alkaneet kasvattaa suosiotaan.

Turvallisuus - ero rullahiihtositeiden ja murtomaahiihtositeiden välillä

Yksi ero rullahiihdon ja murtomaahiihdon välillä on erityyppinen kitka varusteen ja pinnan välillä - asfaltti vs. lumi. Tämän takia kaikki murtomaahiihtoon tarkoitetut siteet eivät sovellu rullahiihtoon ja siksi joissakin rullasuksisiteissä on ylimääräiset asennusreiät.

Rullasuksisiteissä ei myöskään ole auto-click-on-järjestelmiä, sillä muutoin riskinä olisi, että rullahiihtäjä potkaisisi itsensä irti siteistä asfaltilla hiihtäessä.

Materiaalit

Rullasuksisiteitä on saatavilla muovisina sekä hiilikuituisina. Yleisesti ottaen rullasuksiin tarkoitetut siteet ovat kovemmat verrattuna murtomaahiihtositeisiin - eritoten silloin kun ne on valmistettu muovista.

Yhteensopivuus rullasuksisiteiden ja rullasuksimonojen välillä

Valitessasi siteitä on tärkeää, hiihtotyylin lisäksi, että ne sopivat monoihisi. Lue seuraavat ohjeet saadaksesi lisätietoa yhteensopivien välineiden valinnasta:

  • Rottefella NNN siteet (sekä perinteinen että hiihtotyyli) ovat yhteensopivat monojen kanssa, joissa on Rottefella NNN-ulkopohjat ja Salomon Prolink ulkopohjat
  • Salomon SNS Skate siteet ovat yhteensopivat monojen kanssa, joissa on Salomon Skate SNS ulkopohjat
  • Salomon SNS Classic siteet ovat yhteensopivat monojen kanssa, joissa on Salomon Classic SNS ulkopohjat
  • Salomon Prolink siteet ovat yhteensopivat monojen kanssa, joissa on Salomon Prolink ulkopohjat tai Rottefella NNN ulkopohjat (EIVÄT sovi Salomon SNS-monoihin)