VALIKKO
×

Hiihtomonot - Luistelu

Luistelutyylin maastohiihtomonot ovat jäykemmät

Luistelumonot eroavat perinteisen hiihtotyylin monoista olemalla selvästi jäykempiä. Syy siihen on se, että hiihdettäessä luistelutyylillä se kuormittaa nilkkoja enemmän. Tästä johtuen luistelumonojen varsi on jäykistetty joko hiilikuidusta tai muovista valmistetulla tukirakenteella. Lisäksi luistelumonoissa on jäykempi pohja, ja tämä taas antaa potkullesi lisää energiaa.

Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että maastohiihtomonoista luistelumonot ovat vakaampia kuin perinteisen hiihtotyylin monot, ja että on lähes mahdotonta löytää luistelumonoja, jotka olisivat liian jäykät. Tästä huolimatta on silti hyvin tärkeää, että luistelumonot istuvat hyvin kuitenkaan puristamatta jalkaa. Jotkin luistelumonot ovat malliltaan hieman leveämpiä lestiltään. Nämä mallit ovatkin täydellisiä niille, joilla kengänkoko tai jalan mitat poikkeavat yleisistä standardimitoista.

Tuplasti iloa! Samalla monolla ladulle ja asfaltille

Jotkut luistelumonoistamme sopivat käytettäväksi niin maastohiihtosuksien kuin rullasuksienkin kanssa. Näin ollen voit saada samoista monoista kaksinkertaisen käyttöhyödyn ja -ilon, koska voit käyttää monoja ympäri vuoden - olettaen että pidät molemmista lajeista, maasto- sekä rullahiihdosta. Mikäli päätät sisällyttää rullahiihdon kesätreeneihisi, sillä on hyvin todennäköisesti erittäin positiivinen vaikutus myös talvikauden hiihtoosi.