×
Valikko

Luisteluhiihtomonot

  Filter
Tuotemerkit
Kengännumero
Yhteensopivat siteet
Suksen tyyppi

Hyvä tietää

Luistelumonot ovat jäykkiä ja vahvoja

Luisteluhiihtomonot ovat luistelutyylin hiihtoon tarvittavat jalkineet. Niissä on vahvat, jäykät pohjat ja varma nilkkatuki hihnojen ja solkien avulla. Näiden ominaisuuksien tarkoituksena on hallita luisteluhiihtotekniikan luomaa liikettä ja energiaa, joka on samanlainen kuin luistelussa.

Luisteluhiihtomonojen pohja kertoo myös, minkä sidejärjestelmän kanssa ne ovat yhteensopivat. Kaksi pääjärjestelmää ovat NNN (New Nordic Norm) ja SNS (Salomon Nordic System). Jos sinulla on jo siteillä varustetut luisteluhiihtosukset, sinun tulee hankkia niihin sopivat monot.

Voitko käyttää perinteisen hiihtomonoja luisteluhiihtoon?

Perinteisen hiihtomonoissa on joitakin yhtäläisyyksiä luistelumonojen kanssa, mutta ne eivät tarjoa samaa tukea luisteluhiihtoon. Liikkeet ovat erilaisia, minkä lisäksi luisteluhiihdossa käytetään enemmän sivusuuntaista painetta, joten lisätuki on tärkeä vakauden ja energiansiirron kannalta. Luisteluhiihtomonojen vahva sivuttainen nilkkatuki tekee siis ison eron luisteluhiihdossa.

Jos olet epävarma, haluatko aloittaa perinteisen hiihdon vai luisteluhiihdon, sinun kannattaa harkita yhdistelmäominaisuuksilla varustettuja combi-hiihtomonoja. Combi-monot soveltuvat sekä perinteiseen hiihtoon että luisteluhiihtoon, mikä antaa mahdollisuuden kokeilla näitä eri tyylejä ennen kuin käytät budjettisi erikoisvarusteisiin.

Vieraile Maastohiihtositeet - Luistelu -sivulla, löytääksesi luisteluhiihtomonoihisi sopivat siteet.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot