VALIKKO
×

Lasten rullaluistimet (ikä 3+)

  Filter
Värit
Tuotemerkit
Kengännumero
Renkaan halkaisija
Monon tyyppi

Lasten rullaluistimet - erinomaiset pidemmille matkoille

Rullaluistimet ovat suosittuja sekä aikuisten että lasten keskuudessa. Erityisesti vanhemmat lapset hyötyvät suuresti rullaluistimista, sillä niillä on mahdollista luistella pidempiä matkoja. Lasten rullaluistimet ovat hyvä vaihtoehto myös silloin, kun koko perhe suunnittelee yhteistä rullaluisteluretkeä, sillä lapsen on tällöin helpompi pysyä äidin ja isän vauhdissa mukana. Näin koko perheen on mahdollista luistella melkeinpä samassa tahdissa ja pitää samalla hauskaa.

Mukavuutta ja tukea

Lasten rullaluistimet on varustettu kenkäosalla, joka tarjoaa hyvän tuen sekä jalalle että nilkalle, ja tämä on suuri etu jos lapsi käyttää rullaluistimia paljon. Joissakin lasten rullaluistimissa on pehmeä kenkäosa ja toisissa taas kova kenkäosa. Molemmissa on omat etunsa, mutta se, kumpaa suosit, on makuasia. Pehmeä kenkäosa on tyypillisesti mukavampi ja hengittävämpi, kun taas kova kenkäosa on tyypillisesti vakaampi ja tarjoaa enemmän kontrollia.

Rullaluistimien kiinnitysjärjestelmä vaihtelee mallista riippuen. Joissakin malleissa on ainoastaan soljet, joiden ansiosta lapsen on helppo pukea/riisua rullaluistimet, ilman apua.

Lasten rullaluistimet - valmentavat myös talvella luisteluun

Jos lapsesi nauttii talvella luistelusta tai suunnittelet jäälle menoa, rullaluistimien valinnasta voi olla hyötyä. Tekniikka on molemmissa sama, ja näin luistelun harrastaminen on mahdollista ympäri vuoden ja valmistelee lasta myös hauskanpitoon jäällä.

Voivatko pienet lapset käyttää rullaluistimia?

Kyllä, rullaluistimet sopivat myös pienille lapsille, tosin kannattaa huomioida, että lasten rullaluistimet eivät ole yhtä vakaita hitaassa vauhdissa kuin klassiset quad rullaluistimet. Heti kun nopeus kasvaa hieman, niistä tulee, vähintään, yhtä vakaat kuin quad rullaluistimet. Tämän takia lapsesi saattaakin aluksi tarvita hieman apua, ennen kuin pääsee jyvälle rullaluistelusta sekä löytänyt tasapainon. Rullaluistimien kenkäosa vastaavasti tarjoaa yleensä enemmän tukea jalalle sekä nilkalle verrattuna quad rullaluistimiin.

Pienemmät renkaat pienille lapsille

Pienille lapsille suosittelemme halkaisijaltaan pienempiä 64-72 mm renkaita, sillä tämä antaa matalamman painopisteen joka tekee tasapainossa pysymisestä helpompaa. Kuitenkin yleisesti ottaen sinun ei tarvitse kiinnittää niin paljon huomiota renkaisiin, sillä valmistaja on valmiiksi mukauttanut renkaan halkaisijan sopimaan kengän kokoon.

Vaihtoehtoiset lasten rullaluistimet

Hyvin pienille lapsille on olemassa muutamia malleja, joissa on kolme rengasta, joista kaksi sijaitsee ja yksi luistimen etuosassa. Säädettävät rullaluistimet on yleensä mahdollista säätää 3-4 kokoa. Oikean koon löytäminen on myös helpompaa ja lapsesi voi käyttää samoja rullaluistimia pitkän aikaa, ennen kuin jalka kasvaa niistä yli.

Seuraa näitä ohjeita oikean koon löytämiseksi:

  • Muista aina lukea tuotesivulta löytyvä kokotaulukko
  • Nyrkkisääntönä on valita yhtä kokoa isommat luistimet, kuin normaali kengän koko on, ellei kokotaulukossa ole toisin mainittu

Rullaluistelusuojat

Muista että lapset, iästä riippumatta, tarvitsevat aina suojavarusteita rullaluistellessaan. Joidenkin lasten rullaluistimien mukana tulee suojavarustesetti, johon kuuluu polvi-, kyynär- ja rannesuojat sekä kypärä. Jos rullaluistimien mukaan ei kuulu suojavarustesettiä, nettisivuiltamme löytyy paljon suojavarusteita useissa eri värivaihtoehdoissa. Suojavarusteita käyttämällä lapsi pysyy hyvin suojattuna ja sen lisäksi tuntee olonsa turvallisemmaksi, mikä nopeuttaa oppimista.

Ja jos sinulla on jotakin kysyttävää rullaluistimista, tai olet epävarma siitä, minkä tyyppiset lasten rullaluistimet sinun tulisi valita, voit lukea tarkempia tietoja lasten inline rullaluistimien sekä quad rullaluistimien eroavaisuuksista Ostaessasi lasten rullaluistimet-oppaastamme.