VALIKKO
×

Skimboardit

  Filter
Tuotemerkit
Koko
Pituus

Skimboardingin perusteet

Skimboarding, tai liirtolautailu kuten sitä myös kutsutaan, on toiminnantäyteinen urheilulaji, jossa ajajat käyttävät skimboardia liukuakseen rannasta veden halki kohti tulevia aaltoja, ja ratsastavat aalloilla takaisin rantaa.

Skimboardingissa ei ole kyse pelkästään täydellisellä aallolla ratsastamisesta: Flatland skimboardingissa lautailijat pysyvät vedessä, pitämättä taukoja rannalla. Tämä sallii skimboardaajan tekevän kaikenlaisia temppuja, kuten Ollie, Shove It ja Kick Flip, jotka ovat tuttuja skeittimaailmasta. Sen lisäksi, liirtolautailijat hyödyntävät myös flyoutteja tehdäkseen temppuja.

Skimboard

Skimboard on monella tapaa kuin pienikokoinen surffilauta, mutta ilman eviä ja karkunarua. Tästä kategoriasta löydät skimboardit, joista on saatavilla eri designejä ja värivaihtoehtoja. Skimboardeja valmistetaan myös useista eri materiaaleista, kuten puusta, lasikuidusta tai hiilikuidusta.

Monissa tämän kategorian skimboardeissa on kohoava nose tai rocker (kaareutuva muoto). Kun tarkastelet skimboard rockereita, ne jaetaan tyypillisesti kolmeen eri kategoriaan.

Jatkuva rocker

Tarkoittaa sitä, että laudassa on jatkuva kaari, kärjestä kantaa, mikä tarjoaa ajajalle paremman kontrollin isoilla aalloilla sekä jyrkässä laskeutumisessa aallon harjalta.

Hybridi rocker

Tämä on toinen suosittu rocker-tyyppi. Pohjan kaari on noin 3/4 laudan pituudesta, ja loppu (tarkoittaen litteää osaa) on yleensä kannassa. Tämä muotoilu tarjoaa ajajalleen sekä erinomaisen nopeuden että hallinnan pienemmissä aalloissa. Tämä on myös pääasiallinen rocker-tyyppi, jota käytetään flatlandissä.

Perinteinen rocker

Tämä tyyppi on täysin litteä, paitsi kärjestä. Perinteistä rockeria käytetään tyypillisesti paikoissa, jossa aallot ovat kaukana.