×
Valikko

BMX Keskiöt

  Filter
Värit
Tuotemerkit
Crankin Akselin Halkaisija
Keskiö

Hyvä tietää

BMX keskiöt ovat BMX:n ydin

BMX keskiö on asennettu rungon kohtaan, jossa kampivarret kohtaavat . Tätä pyörän rungon osaa kutsutaan keskiökuoreksi. Pääkomponentit ovat 2 keskiölaakeria ja -holkkia, ja niiden tarkoituksena on antaa ajajan pyörittää polkimia vapaasti saadakseen vauhtia. Osat ovat erityisen vahvoja ja tukevia, koska niiden on kestettävä kovaa painetta, joka syntyy aggressiivisesta polkimisesta.

Eri tyyppiset BMX keskiöt

Neljä päätyyppiä ovat: Amerikkalainen-, Mid-, Espanjalainen- ja Euro-keskiö. Niissä kaikissa on erikokoiset laakeripesät, joten sinun on valittava se, joka sopii pyörän runkoon.

Amerikkalaiset keskiöt ovat vanhin tyyppi ja niillä on suurin halkaisija. Niissä on joko suljetut tai avoimet laakerit, jotka sijaitsevat kupeissa. Mid-keskiöt löytyvät nykyään useimmista BMX-pyöristä, koska ne on helppo asentaa ja istuvat runkoon ylellisesti. Espanjalaiset keskiöt ovat pieniä ja kevyitä, mikä antaa niille siistin ulkonäön. Ne myös puristetaan runkoon kierteiden sijaan. Euro-keskiöt löytyvät yleisesti kilpa BMX-pyöristä. Ne on kierretty runkoon niin, että laakerit ovat kupeissa.

Minkä kokoiset BMX keskiöt ovat?

BMX keskiöiden koot ovat 19 mm, 22 mm ja 24 mm. Tämä mitta on laakerin reiän halkaisija, joten sen on vastattava kampisarjan karan/spindlen kokoa. 19 mm:n keskiö on yleisin, ja lähes kaikilla merkeillä on tämän kokoisia malleja. 22 mm ja 24 mm ovat paksumpia ja vahvempia kuin 19 mm, ja useimmissa tapauksissa ne eivät tuo lisäpainoa.

Jos etsit myös kampisarjaa uuteen keskiöösi, tutustu BMX Kampisarjoihin.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot