Talviale
Talven loppukauden alennusmyynnit   -  KÄYTÄ TÄTÄ KOODIA WINTER10  -  Klikkaa tästä
×
Valikko

BMX Rungot

  Filter
Värit
Tuotemerkit
Koko
Takahaarukan alaputken pituus (Slammed)
Freimin standover korkeus
BMX-tyyppi
Edellinen
Seuraava
Sivu 1 / 3

Hyvä tietää

Valitse oikea BMX runko pyörääsi

BMX runko on BMX pyörän osista kaikkein kookkain ja hintavin, mutta se on myös erittäin tärkeä sekä ajotyylin että ajajan kehittymisen kannalta. Kun valitset sopivan kokoista runkoa BMX pyörääsi, sen koko on itseasiassa enemmänkin makuasia. On olemassa kuitenkin muutama hyvä vinkki, jos olet vasta aloittelija, etkä ole vielä ehtinyt kartuttamaan tarpeeksi kokemusta muodostaaksesi mielipiteen millainen BMX runko olisi sopiva pyörääsi.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että BMX freestyle rungossa lyhyempi top tube tarkoittaa herkemmin reagoivaa pyörää, kun taas pitempi top tube tekee rungosta helpommin kontrolloitavan.

Pitäisikö headtuben kulman olla jyrkkä vai loiva?

Headtuben kulmalla on myöskin iso merkitys siihen, kuinka herkästi reagoiva BMX pyörä on. Jyrkkä headtuben kulma edellyttää lyhyempää akseliväliä, ja tämä tekee käännöksistä terävämpiä. Monet park- ja street-ajajat suosivatkin jyrkkää headtuben kulmaa. Loivempi headtuben kulma on yleensä suosittu trails-ajajien keskuudessa, koska se tarjoaa ajajalle paremman kontrollin kovissa nopeuksissa.

Entä sitten takahaarukan alaputken pituus?


Kun puhumme siitä kuinka herkästi reagoiva BMX runko on, takahaarukan alaputken pituudella on merkitystä. Yleensä sen pituus vaihtelee 12 ja 14 tuuman välillä rungosta riippuen. Useimmat trails-ajajat tykkäävät pitemmästä takaosasta sen tarjotessa parempaa kontrollia. Park- ja street-ajajat sen sijaan suosivat usein lyhyttä takaosaa antamaan heille herkemmin reagoivan pyörän, ja mahdollistamaan nopeammat pyörähdykset ja terävämmät käännökset.

Tiivistääksemme top tuben, headtuben ja takahaarukan alaputken merkityksen: Jos olet street- tai park-ajaja, haluat luultavasti freestyle BMX rungon jossa on lyhyt top tube, jyrkkä headtuben kulma ja melko lyhyt takaosa. Mikäli taas olet trails-ajaja, haluavat luultavimmin juuri päinvastaista, mutta jälleen kerran - se on pääosin jokaisen ajajan makuasia.

Hi-ten teräs vs. Chromoly


BMX freestyle runko on tyypillisesti valmistettu hi-ten teräksestä, tai chromolyn ja hi-ten teräksen seoksesta. Nämä materiaalit ovat painavia, mutta samaan aikaan erittäin kestäviä, joka onkin etu silloin kun BMX pyörällä suoritetaan temppuja.

Useimmiten BMX runko on kuitenkin valmistettu hi-ten teräksisistä putkista. Saadakseen hi-ten teräksestä kovempaa, valmistajat lisäävät siihen joissakin tapauksissa chromolya. Jokaisen BMX rungon ominaisuuksissa on mainittu rungon valmistusmateriaali. Ominaisuuksissa näkyy materiaalina kromiteräs mikäli BMX rungon valmistusmateriaali sisältää chromolya, muussa tapauksessa vastaavassa kohdassa lukee teräs.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot