VALIKKO
×

Race BMX

  Filter
Tuotemerkit
Rungon nimi
Tangon korkeus

BMX lyhenne tulee sanasta pyörämotocross ja kuten nimi antaa ymmärtää lajin juuret ovat motocrossissa. Race (kilpa) BMX: llä on BMX haaroista eniten yhteistä motocrossin kanssa. Laji muodostui 1970- luvulla, mutta aluksi ajajat käyttivät normaali pyöriä. Vähän ajan kuluttua lajista tuli niin suosittua, että pyörän valmistajat alkoivat suunnitella race bmx pyöriä erityisesti BMX ratoja varten. Tämä tarkoitti vahvempia ja kestävämpiä pyöriä.

BMX racing pyörät

Yleisin racing BMX pyörän koko on 20 tuumaa, mutta pyöriä on kuitenkin saatavilla erikokoisina, esimerkiksi lapsille. Race BMX pyörän runko on huomattavasti kevyempi verrattuna Freestyle BMX pyörään, koska se on valmistettu alumiinista perinteisen teräksen sijaan. Nämä pyörät on pääasiassa suunniteltu suuriin nopeuksiin, mutta niiden on oltava myös kestäviä johtuen hyppimisestä ja radan liasta tulevasta rasituksesta. Sen lisäksi, että pyörät ovat loistavia kilpailuun, soveltuvat monet race BMX pyörät myös päivittäiseen ajeluun. Race BMX: stä saat monipuolisen pyörän, jota voit käyttää harrastusten lisäksi päivittäisessä käytössä.

BMX Race

Tavanomaisessa BMX racingissä, kahdeksan ajajaa kisaavat toisiaan vastaan. Ajajat kisaavat erityisesti suunnitelluilla radoilla, missä on hyppyreitä ja käännöksiä, tarkoituksenaan tulla ensimmäiseksi. Itse kisa on ohi melko nopeasti, koska se yleensä kestää alle 30 sekuntia. Radoilla on sarja hyppyreitä ja käännöksiä, jokainen rata on erityisesti suunniteltu ja nimetty. Lisäksi radassa on lähtöpaikka, joka on kisan ensimmäinen mäki, josta saat vauhdit koko runille.