×
Valikko

Race BMX Pyörä

  Filter
Tuotemerkit
Rungon nimi
Renkaan halkaisija
Forkin materiaali
Taitotaso

Hyvä tietää

BMX racing - alku

BMX lyhenne tulee sanasta pyörämotocross ja kuten nimi antaa ymmärtää, lajin juuret ovat motocrossissa. Race BMX on tyyli, jolla on eniten yhteistä motocrossin kanssa. Tyylilaji muodostui 1970- luvulla, mutta alussa ajajat käyttivät tavallisia pyöriä. Vähän ajan kuluttua lajista tuli niin suosittu, että pyörävalmistajat alkoivat suunnitella race bmx pyöriä erityisesti BMX ratoja varten. Tämä tarkoitti vahvempia sekä kestävämpiä pyöriä.

BMX racing ja Freestyle BMX erot

Yleisin race BMX pyörän koko on 20", mutta pyöriä on saatavilla myös muun kokoisina, esimerkiksi lapsille. Race BMX pyörän runko on huomattavasti kevyempi verrattuna Freestyle BMX pyörään, koska se on valmistettu alumiinista perinteisen teräksen sijaan. Nämä pyörät on pääasiassa suunniteltu suuriin nopeuksiin, mutta niiden on oltava myös kestäviä johtuen hyppimisestä ja radan liasta aiheutuvasta kuormituksesta. Sen lisäksi, että race bmx pyörät ovat loistavia kilpailuun, monet race BMX pyörät soveltuvat myös päivittäiseen ajeluun. Race BMX pyörästä saat monipuolisen pyörän, jota voit harrastamisen lisäksi käyttää päivittäin.

Miltä race BMX pyörä näyttää?

Perinteisessä BMX racessa 8 ajajaa kilpailee toisiaan vastaan. He ajavat erityisellä dirt-radalla jossa on mutkia sekä hyppyreitä, pyrkien ylittämään maaliviivan ensimmäisenä. Kisa itsessään on ohi melko nopeasti, ja yleensä se ei kestä 30 sekuntia kauempaa. Dirt-radoilla on sarja hyppyreitä sekä mutkia, joista jokaisella on oma designinsä sekä nimensä. Näiden lisäksi on myös starttimäki, josta saat vauhdin koko kisan ajaksi.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot