×
Valikko

Opas potkulaudan tankoihin

Kun olet ostamassa tankoa temppupotkulautaan, pitää sinun ensin valita haluamasi materiaali:

Terästanko on erittäin kestävä ja edullisempi kuin alumiininen, mutta myös selvästi painavampi.

Alumiinitanko on kevyt ja laadusta riippuen myös hyvin kestävä.

Halkaisija: Huomaa, että tangon ulkohalkaisija on joko oversized tai standardi, ja tämä määrittää myös clampin koon. Kannattaa tarkistaa myös tangon sisähalkaisija, jotta voit olla varma, että valitset tankoon sopivan forkin.

Standardi tanko
Sopii standardiin
clamppiin ja forkkiin

Oversized tanko
Sopii oversized clamppiin
Ja standardiin forkkiin
Oversized tanko
Sopii oversized clamppiin
ja HIC-forkkiin

Leveys: Tangon leveys (siipiväli) on yleensä makukysymys, mutta hyvä nyrkkisääntö on, että tangon leveys olisi sama kuin ajajan hartioiden leveys. Jos tykkäät tehdä enemmän teknisiä trikkejä, kuten tankopyörityksiä, on parempi valita kapea siipiväli. Jos taas teet enemmän korkeita ilmatemppuja ym. haluat mahdollisesti leveämmän tangon. Muista, että leveää tankoa voi aina sahata kapeammaksi.

Korkeus: Temppupotkulautojen tangot ovat yleensä lyhyempiä kuin peruspotkulautojen tangot. Niin kuin tangon leveys, on myös tangon pituus usein makukysymys. Kokeneet ajajat tykkäävät usein enemmän lyhyistä tangoista, sillä ne ovat tasapainoisempia ja helpompia hallita. Jos et ole vielä varma mikä on juuri sinun makuusi sopiva tangon korkeus, hyvä muistisääntö on, että ohjaustangon tulisi ylttää yläreiden ja lanteiden välimaastoon. Tangon ei kuitenkaan tule olla pituuttaan leveämpi, sillä se ei näytä hyvältä eikä sen hallinta ole helppoa.

Back Sweep: Back Sweepissä ohjaustanko kääntyy taaksepäin niin kuin pyörän tanko. Back Sweep lisää ajomukavuutta, mutta vaatii hiukan totuttelua.

Kierteet: Jos valitset tangon (ruuvi)kierteillä, tulee myös forkin olla kierteellinen. Kierteetön tanko taas sopii yhteen niin kierteettömien kuin kierteellistenkin forkkien kanssa. Uusimmat tangot ovat yleensä kierteettömiä, jotta yhdisteleminen olisi helpompaa.

SCS: Et voi käyttää kolollista tankoa (tanko, jonka alaosassa nk. cut-out) SCS-compressionin kanssa, sillä clampilla ei ole mihin kiristyä. Voit toki sahata tankoa sen verran lyhyemmäksi, että saat kolon pois. Muista kuitenkin, että itsesahatuilta tangoilta lähtee valmistajan takuu.


Neuvoja tangon asentamiseen:

1. Jos käytät compression-järjestelmää, kiristä se ennen kun asennat tangon forkkiin.
2. Löysää clampin pultteja hiukan, jotta clamppia voi liikuttaa pitkin tankoa ennen kun kiinnität tangon forkkiin.
3. Varmista, että tanko on kunnolla forkissa kiinni, ennen kuin kiristät clampin paikalleen. Kiristä clamppi oikein tiukasti tangon alaosaan.
4. Tarkista tangon, headsetin ja forkin kireys ennen ajoa varmistaaksesi, ettei mikään osa ole löystynyt sitten edellisen ajon. Kiristä löystyneet osat, jotta ajomukavuus olisi maksimaalinen ja jotta mikään osa ei rikkoutuisi huonon kiinnityksen takia.

Lue lisää: Temppupotkulaudan kokoaminen irto-osista
Lue lisää: Temppupotkulaudan perusteet

Tuoteryhmät

SkatePro