Talviale
Talven loppukauden alennusmyynnit   -  KÄYTÄ TÄTÄ KOODIA WINTER10  -  Klikkaa tästä
×
Valikko

Rullakiekko - Rullakiekkoluistimet

Hyvä tietää

Mitä ovat rullakiekkoluistimet?

Rullakiekkoluistimet, jotka tunnetaan myös rullalätkäluistimina ja katulätkäluistimina, ovat rullakiekon perusvaruste kaikille lajia harrastaville. Ne ovat hyvin samankaltaisia kuin jääkiekkoluistimet, mutta niissä on renkaat terien sijaan ja pehmeämmät kenkäosat, jotka tarjoavat enemmän vääntöä ja joustavuutta.

Rullakiekkorenkaat ovat yleensä 76 - 80 mm, eivät siis liian pieniä eikä liian suuria. Keskikokoiset renkaat tarjoavat paremman pysäytystehon, nopeamman kiihtyvyyden ja enemmän ohjailtavuutta kuin isot renkaat. Renkaat ovat yleensä erittäin pehmeitä, mikä tarjoaa maksimaalisen pidon kentällä. Jos kuitenkin aiot pelata ulkona, kovemmat renkaat ovat paras vaihtoehto sementille ja asfaltille.

Minkä kokoiset rullalätkäluistimet minun pitäisi hankkia?

Kun etsit uutta paria rullalätkäluistimia, muista tarkistaa koko-oppaamme ja mitata ensin jalkasi. Koot vaihtelevat tuotemerkeittäin ja rullalätkäluistimien koko on erilainen kuin kenkien mitoitus. Rullakiekkoluistimien tulisi tarjota tiukka istuvuus maksimaalisen voimansiirron ja ohjailtavuuden takaamiseksi. Jos rullakiekkoluistimet ovat liian isot, saatat saada kipeät jalat ja rakkuloita.

Kuinka valita rullakiekkoluistimet

Arvioi pelityylisi ja -tasosi. Vapaa-ajan rullakiekkoluistimet on valmistettu aloittaville pelaajille. Ne ovat edullisia ja ovat loistava vaihtoehto aloittelijoille ja nuorille pelaajille tai jos pelaat vain huvin vuoksi ystävien kanssa. Perustason katukiekkoiluistimissa on usein tasainen kiskorakenne, jossa on neljä 80 mm rengasta vakauden lisäämiseksi.

Edistyneet pelaajat, jotka viettävät vähintään yksi tai kaksi kertaa viikossa kentällä, suosivat kunnon rullalätkäluistimia. Niissä on yleensä kevyemmät ja jäykemmät kenkäosat, joissa on erilainen "teollisuusstandardina" pidettävä renkaiden kokoonpano - kaksi 76 mm: n rengasta edessä ja kaksi 80 mm: n rengasta takana. Ne tarjoavat parhaan mahdollisen pysäytystehon ja hallinnan tiukoissa käännöksissä.

Haluatko tietää enemmän rullakiekkovälineistä? Tutustu Jääkiekkovälineiden Osto-oppaaseemme.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot