VALIKKO
×

Skeitti Vaha

Skeitti vaha - pehmeään slaidaukseen ja grindaukseen

Skeitti vaha helpottaa skeittilaudan slaidausta ja grindausta temppuillessasi. Vaha levitetään sille pinnalle, jolla aiot skeitata tai vaihtoehtoisesti dekin pohjaan. Vahan käyttö vähentää kitkaa täyttämällä pinnan epätasaisuudet ja raot, tehden temppujen opettelemisesta helpompaa.

Kokeneet skeittaajat käyttävät vahaa kehittääkseen taitojaan

Kokeneet skeittaajat käyttävät skeittivahaa kehittääkseen slaidaus- ja grindaustaitojaan rampeilla ja reileillä. Ulkona on paljon metallisia reilejä, esimerkiksi penkeissä tai rappusissa, joita voi käyttää grindaukseen ja slaidaukseen, mutta nämä metallikaiteet ovat usein pinnaltaan karkeita. Pinnan silottamiseksi sille levitetään skeitti vahaa. Slaidaus- ja grindaustemppujen tekemisestä tulee helpompaa sileällä pinnalla, jossa ei ole kitkaa ja kaatumisriski on myös hieman pienempi.

Jotkut skeittaajat ovat vahan käyttöä vastaan, sillä he uskovat ettei se ole tarpeeksi hardcorea. Ehkä ei, mutta joillekin skeittaajille slaidauksessa onnnistuminen on hauskanpitoa ja tällöin vaha on näppärä ja hauska työkalu.

Varo liukkaita reilejä skeittiparkissa

Kun olet skeittiparkissa ja aikeissa käyttää skeitti vahaa, on hyvä idea tarkistaa reili ennen vahan levittämistä. Reili on jo voitu vahata, jolloin pinta on liukkaampi kuin aluksi ajattelit. Tällöin myös kaatumisriski on korkeampi. On siis erittäin tärkeää testata skeittauskohta ennen tositoimiin ryhtymistä. Aloita helposti ja kevyesti ja kun olet saanut tuntuman pintaan, anna palaa.

Vahoista on saatavilla ei muotoisia, tuoksuisia ja värisiä versioita riippuen tavaramerkistä. Kaikille vahoille on kuitenkin yhteistä se, että ne kulkevat kätevästi mukana laukussa.

Löydä skeitti vaha SkateProsta

Useat suositut brändit, kuten Spitfire ja Baker, valmistavat vahoja, ja saatavilla on myös orgaanisesti valmistettuja versioita, esimerkiksi Buttan biologisesti hajoava skeitti vaha.

Mikä voisi olla erittäin turhauttava skeittauskokemus, voi vahan ansiosta muuttua sellaiseksi, jolloin onnistut suurimmassa osassa tekemistäsi tempuista. Muista kuitenkin olla reilu muita parkissa skeittaavia kohtaan ja pidä mielessäsi vanha Mr. Miyagin sanonta:

Wax on, wax off.