VALIKKO
×

Quad rullaluistimet

  Filter
Värit
Tuotemerkit
Kengännumero
Renkaan halkaisija
Pleitin materiaali
Kenkäosan tyyppi
Edellinen
Seuraava
Sivu 1 / 2

Quad rullaluistimet - tunnetaan myös nimellä retro rullaluistimet

Monet ovat sitä mieltä, että quad rullaluistimet ovat ne aidot ja alkuperäiset rullaluistimet. Niistä saatetaan myös puhua nimellä retro rullaluistimet. Niille ominaista on kaksi vierekkäin olevaa rengasta, sekä edessä että takana. Sen lisäksi luistimien etuosassa on toe stop, jota voidaan käyttää myös jarruttamiseen.

Quad rullaluistimet olivat ensimmäiset rullaluistimet markkinoilla ja ne olivat erittäin suosittuja ennen inline rullaluistimien yleistymistä. Sen jälkeen tuli ajanjakso, jolloin inline rullaluistimet hallitsivat markkinoita. Kuitenkin viime vuosina quad rullaluistimet ovat alkaneet saavuttaa taas suosiota, johtuen niiden vintage-henkisestä ulkonäöstä. Tämä on pääsyy sille, miksi quad rullaluistimet tunnetaan myös nimellä retro rullaluistimet.

Monet vanhemmat sekä isovanhemmat saattavat muistaa vanhat retro rullaluistimet, jotka voitiin kiinnittää kenkiin. Nämä retro rullaluistimet eivät ole uusi keksintö ja ne voidaankin ajoittaa 1700-luvun lopulle. Siitä lähtien perinteisiä rullaluistimia on yritetty uudelleenkeksiä. Lopputuloksiin kuuluu muun muassa Powersliden "Blade-and-walk", jotka näyttävät normaaleilta inline rullaluistimilta, mutta muodostuvat normaalista kengästä sekä kuoresta.

Miksi valita Quad luistimet?

Quad rullaluistimet tuovat nostalgian tunnetta. Monet ovat käyttäneet niitä lapsuudestaan saakka ja haluavat käyttää myös aikuisiällä, johtuen sekä tutusta luistelutyylistä että suuresta valikoimasta eri malleja ja värejä.

Renkaiden sijoittelun vuoksi ne ovat vakaammat hitaammassa vauhdissa ja voit lisäksi seistä helposti paikoillasi. Toisaalta quad rullaluistimet eivät ole yhtä nopeat, kuin inline rullaluistimet. Jotkin quad rullaluistimet sopivat kuntoiluun kun taas toiset lyhyempiin matkoihin, tanssiin tai disco-luisteluun. Valitse siis quad luistimet käyttötarkoituksesi mukaisesti.

Jotkin rullaluistimet näyttävät taitoluistimilta korkeineen varsineen, kun taas toiset muistuttavat enemmän tennareita. Monet retro rullaluistimet ovat varustettu matalalla nilkkaosalla, joka tarjoaa parempaa joustavuutta mutta vähemmän tukea nilkalle. Luistimet ovat tästä huolimatta hyvin ketterät.

Jos etsit rullaluistimia Roller Derbyyn, vilkaise tämä kategoria.

Valitse oikea koko

On tärkeää, että quad rullaluistimet istuvat hyvin jalassa. Sinun tulisi pystyä liikuttamaan jalkaasi hieman kengän sisällä. Kengän kärjen ja varpaiden väliin tulisikin aina jäädä 0,5 cm - 1 cm verran tilaa. Kenkäosan tulisi istua hyvin jalkasi ympärillä, kannasta sivuille uhraamatta käyttömukavuutta. Tästä johtuen kannattaa myös aina tutustua tuotesivulta löytyvään kokotalukkoon.

Jos epäröit, tulisiko sinun valita quad rullaluistimet vai inline-rullaluistimet, voit aina lukea rullaluistimien osto-oppaan. Oppaasta löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.

Ja jos epäröit edelleen, voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, joka auttaa mielellään.