×
Valikko

Rullaluistimien Akselit

  Filter
Tuotemerkit

Milloin minun pitäisi vaihtaa rullaluistimen akselit?

Vaikka rullaluistinten akselit ovat erittäin kestäviä, tulee aika, jolloin sinun on vaihdettava ne. Rullaluistinten akseleiden yleisin ongelma on, että ne yksinkertaisesti katkeavat kahtia. Toinen tyypillinen ongelma löytyy kierteissä, jotka kuluvat useiden laakereiden ja renkaiden vaihdon jälkeen.

Onneksi rullaluistinten akselit ovat erittäin halpa osa vaihdettavaksi. Tästä syystä monet rullaluistelijat päättävät vaihtaa kaikki akselinsa, kun yksi niistä hajoaa. Sinulla on myös mahdollisuus ostaa yksittäisiä akseleita, mikä on tietysti oikea ratkaisu joillekin rullaluistelijoille.

Suuret rullaluistelumerkit suosittelevat, että ostat uudet akselit ja ruuvit jokaisen rengasvaihdon yhteydessä. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä, ellet huomaa näkyvää kulumista osissa, jotka ovat suorassa kosketuksessa renkaan holkkien kanssa. Rullaluistimien akselisetin pitäisi kestää parin rengassetin ajan.

Minkä kokoiset rullaluistimien akselit ovat?

Kaikissa uusimmissa renkaissa ja kiskoissa on 8 mm:n rullaluistinakselit. Vanhemmissa malleissa on 7 mm:n akselit ja ne tulee yhdistää 7 mm:n laakereihin. Ennen kuin ostat uuden setin rullaluistinakseleita, tarkista kiskojen ja renkaiden ominaisuudet varmistaaksesi oikean koon.

Kuinka löysätä juuttunut akseli

Jos olet siinä tilanteessa, että jokin akseleistasi on juuttunut rullaluistimesi kiskoon, sinun ei tarvitse murehtia liikaa. Tämä tapahtuu jossain vaiheessa melkein kaikille, mutta erityisesti uusille rullaluistelijoille, jotka pelkäävät akselin tai renkaan irtoamista luistellessa ja kiristävät siksi akseleita liikaa.

Jotta juuttunut akseli saadaan irti, kannattaa yrittää antaa sille hieman voiteluainetta ja antaa sen levätä yön yli. Jos akseli ei ole löystynyt yön aikana, voit kokeilla seuraavaa menetelmää.

Tätä varten sinun tulee käyttää rautasahaa leikkaamaan tasainen ura ruuvin päähän. Kun rako on riittävän syvä, ota litteäpäinen ruuvimeisseli ja löysää sillä akselia. Ei vieläkään onnea? Otetaanpa esiin raskaammat aseet.

Sinun täytyy porata akseli ulos. Käytä elektronista poraa ja poraa, joka on suunnilleen samankokoinen kuin ruuvin pää. Anna poran sitten hyvin hitaasti kulkea ruuvin kannan läpi. Kun se on irronnut, sinun pitäisi pystyä työntämään akseli suoraan läpi. Huomautus: Ole erittäin varovainen, ettet vahingoita kiskoa, kun käytät tätä menetelmää.

Tarvitsetko työkaluja akselien vaihtoon? Tarkista Työkalut - Rullaluistimet -sivumme.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot