×
Valikko

Rullaluistimen Laakerit

  Filter
Tuotemerkit
Laakeriluokitus
Laakerin tyyppi

Hyvä tietää

Mitkä ovat rullaluistimen laakerit?

Laakerit ovat pieniä lieriömäisiä osia, jotka sopivat akselin ja renkaan keskiön väliin. Jokainen rullaluistimen rengas on varustettu kahdella laakerilla ja niiden välissä olevalla holkilla. Laakerit on valmistettu suuremmasta ulkorenkaasta ja pienemmästä sisärenkaasta, joiden välissä on pieniä teräskuulia. Näiden ansiosta renkaat voivat liikkua vapaasti rullaluistimissa. Laakereissa olevat suojat tai tiivisteet estävät laakereiden heikkenemistä, lisäten kestävyyttä.

Uusien rullaluistimen laakereiden valitseminen

Kaikki rullaluistimen renkaat tarvitsevat kaksi laakeria. Rullaluistinten laakerit mahtuvat jokaiseen vakiorenkaaseen, joten sinun ei tarvitse huolehtia niiden koosta. Laakereiden laatu riippuu monista tekijöistä - materiaalista, tarkkuudesta/luokituksesta (ABEC), voitelusta, tiivisteestä tai suojauksesta (suojalla tai ilman).

Jos rullaluistelet pääasiassa ulkona, rasvalla voidellut tiivistetyt laakerit ovat paras vaihtoehto. Sisällä rullaluistelevat voivat käyttää avoimia laakereita, jotka pyörivät nopeasti ja on helppo puhdistaa. Pikaluistelijat ja pitkän matkan luistelijat saattavat olla kiinnostuneita öljyllä voidelluista, hyvän luokituksen laakereista. Ne pyörivät nopeasti ja on helppo puhdistaa, mutta lika voi vahingoittaa niitä nopeasti.

Milloin rullaluistimen laakerit vaihdetaan?

Rullaluistimien laakerit kestävät keskimäärin 12-18 kuukautta. Varusteiden materiaali, laatu ja hyvä hoito ovat suurin tekijä, jotka määrittävät rullaluistimien laakerit käyttöiän. Yleisesti ottaen, jos renkaat pitävät ääntä puhdistuksen jälkeen, tai jos laakerit ovat ruostuneet, on aika vaihtaa ne. Muista, että laakereiden tulee aina olla hiljaisia ja pyöriä vapaasti.

Haluatko tietää enemmän laakereista? Lue kattava oppaamme Laakereiden Ostamiseen.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot