Hyvää ystävänpäivää
Erikoistarjoukset ja alennukset  -  Näytä tarjoukset
×
Valikko

Lumikengät

Lumikengät tuovat parhaat seikkailut

Lumikenkäily on loistava tapa nauttia kauniista lumipeitteisistä maastoista talvella. Lumikengät mahdollistavat painosi leviämisen suurelle pinta-alalle, mikä estää sinua vajoamasta syvälle lumeen. Voit siten tutustua paikkoihin ja alueisiin, jotka muuten olisivat hyvin vaikeita saavuttaa tavallisilla vaelluskengillä. Avoimet alueet, mäet tai jyrkät rinteet ovat kaikki mahdollisia oikeanlaisilla lumikengillä. Luontoon tutustumisen lisäksi saat mahtavan kuntoharjoituksen, joka on erittäin edullinen ja vaivaton.

Mitä ovat lumikengät?

Lumikengät ovat jalkojesi alla olevat alustat, jotka lisäävät askeltesi pinta-alaa ja siten minimoivat lumeen uppoamista. Nykyaikaiset lumikengät ovat edistyneet huomattavasti niistä ajoista, jolloin ne valmistettiin puukehyksistä ja raakanahkasta. Lumikengät ovat nyt kevyempiä, vahvempia ja niissä on ominaisuuksia, kuten kourut (metalliset hampaat) jäisellä lumella vaeltamiseen ja säädettävät kiinnikkeet, jotka pitävät jalat turvassa. Joten ripusta vanhanaikaiset lumikengät takan yläpuolelle ja tutustu nykyaikaiseen valikoimaamme.

Mitkä lumikengät minun pitäisi ostaa?

Lumikenkiesi tulee vastata painoasi, lumiolosuhteita ja maaston jyrkkyyttä, jossa vaellat. Jokaisessa lumikenkämallissa ilmoitetaan suositeltu enimmäiskuorma (paino), jota ei saa ylittää. "Kuorma" sisältää painosi sekä kaikki vaatteet, kengät ja varusteet, jotka sinulla on mukanasi lumikengillä vaeltaessasi.

Lumiolosuhteet voivat auttaa sinua päättämään, jos et osaa päättää kahden tai useamman mallin välillä. Jos aiot lumikenkäillä syvässä puuterilumessa, valitse kengät, joissa on suurempi pinta-ala, koska ne "kelluvat" pinnalla helpommin kuin pienemmät. Jyrkillä maastoalueilla ominaisuudet, kuten nousevat kannat sekä pitkät varvas- ja kantapiikit, sopivat erinomaisesti kiipeilyyn, mutta niitä löytyy vain tietyissä vuorikiipeilyyn tarkoitetuissa lumikenkämalleissa.

Muista, ettei huonoa säätä ole olemassa, on vain puutteellisia vaatetuksia. Pukeudu niin, että se vastaa ulkona vallitsevia sääolosuhteita. Tarkista sääennuste, laita mukavimmat talvikengät jalkaan ja pue sopivasti kerroksia. On hyvä kuljettaa mukana reppua, jonne mahtuu ylimääräinen vaatekerros sekä muita olennaisia asioita, kuten aurinkovoide, vesi, välipalat ja ensiapupakkaus. Puuttuuko näistä jotain? Siirry sitten Talvivaatteiden Kategoriaamme.


Toinen urheilulaji, joka jakaa monet samat polut kuin lumikenkäily, on maastohiihto. Jos haluat lisätietoja tästä, tutustu Maastohiihtosuksiin ja Maastohiihtovälineisiin.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot