×
Valikko

Nousukarvat - Backcountry/Touring

  Filter
Värit
Tuotemerkit
Pituus

Kiipeä vuorille Backcountry nousukarvojen avulla

Kun laskettelijat lähtevät laskettelukeskusten ulkopuolelle, eikä tuolihissiä ole näkyvissä, heidän on kiivettävä ja luotava oma tiensä ylämäkeen suksilla. Backcountry eli randoilu nousukarvat ovat maagisia varusteita, joiden avulla voit kiivetä ylämäkeen liukumatta taaksepäin. Ne on valmistettu mohair- tai nailonkuiduista, jotka on sijoitettu tarjoamaan sekä luistoa että pitoa oikeaan aikaan. Ne tarttuvat lumeen taaksepäin työnnettäessä, ja liukuvat lumen yli eteenpäin työntäessä.

Backcountry- tai touring nousukarvat asetetaan suksien pohjalle ja kiinnitetään klipsillä kärjistä ja kannoista ja/tai pohjaan kiinnittyvällä liimalla.

Minkä kokoiset Backcountry nousukarvat tarvitsen?

Kun valitset nousukarvojen kokoa, sinun on tiedettävä suksien pituus ja leveys, joihin ne asetetaan. Nousukarvojen tulee olla suksien mittoja hieman lyhyemmät ja kapeammat maksimoidakseen niiden pidon lumessa. Jotkut nousukarvat on valmistettu eri pituisille suksille, koska kiinnitysklipsiä voidaan säätää. Jos suksien pituus on nousukarvan kokohaitarin sisällä, se olisi sopiva nousukarvan pituus hankittavaksi. Nämä tiedot löytyvät yleensä tuotteen teknisistä tiedoista.

Nousukarvan leveyden tulee olla noin 5 mm kapeampi kuin suksien levein kohta. Jos ne ovat liian leveät, ne ovat liian lähellä suksien metallikanttia ja voivat vaurioitua helposti. Nousukarvan leveys löytyy teknisistä tiedoista, tuotenimestä tai sovittamalla karvat täsmälleen siihen suksimalliin, johon ne on suunniteltu asetettavaksi.

Voinko lyhentää nousukarvoja?

On hyvin yleistä, että laskettelijat leikkaavat nousukarvat sopivan kokoisiksi. Tällä tavalla sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että löydät suksiasi vastaavan, täydellisen kokoisen parin. Monen mallin mukana tulee trimmaustyökalu, jolla voit leikata nousukarvat haluamaasi kokoon.

Jos etsit lisää tuotteita vuoristoseikkailuihisi, tutustu Touring Lisätarvikkeet -kategoriaamme.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot