×
Valikko

BMX Vanteet

  Filter
Tuotemerkit
Renkaan halkaisija

Hyvä tietää

Mitkä ovat Freestyle BMX vanteet?

BMX pyörän vanteet ovat renkaan ulkopuolelta löytyvät metallirungot, jotka pitävät renkaat paikoillaan. Ne on yhdistetty pyörään pinnoilla, jotka kulkevat vanteesta renkaan keskellä sijaitsevaan napaan. Ne on valmistettu alumiinista, teräksestä tai vielä korkealaatuisemmista materiaaleista, kuten hiilikuidusta.

Minkä kokoiset BMX vanteet tarvitsen?

Yleisin freestyle BMX vanteiden koko on 20 tuumaa. Tämä halkaisija löytyy vakio- ja pro BMX-malleista ja sopii aikuisille ja vanhemmille lapsille. Pienemmille ajajille on saatavana pienempiä kokoja, kuten 18, 16 ja 14 tuuman vanteita. Katso BMX Freestyle -kokotaulukostamme, mitä renkaan/vanteen kokoa suosittelemme iän ja ajajan pituuden perusteella.

BMX-vanteen leveys voi vaihdella, mutta yleensä vaihtelevuusalue on 30-36 mm. Yleisin koko on 32 mm, mutta jotkut ajajat pitävät kapeammista painon vähentämiseksi tai leveämmistä vakauden lisäämiseksi.

BMX vanteiden pinnojen määrä vaikuttaa pyörän painoon ja lujuuteen, mutta 36-pinnainen pyörä on yleisin ja sopiva freestyleen. Enemmän pinnoja tarkoittaa enemmän voimaa, joten edistyneemmät tai painavammat ajajat voivat harkita vanteita, joihin mahtuu enemmän pinnoja. Seuraavaksi yleisin koko on 48 pinnaa.

Yksi- vs. kaksiseinäiset BMX vanteet

Yksi suurimmista päätöksistä vanteita ostettaessa on ostaa ne yksi- vai kaksiseinämäiset. Kaksiseinäisiä pidetään tukevampana vaihtoehtona, joten ne sopivat täydellisesti freestyle-ajoon. Nämä vanteet tarjoavat myös erinomaisen lujuus-painosuhteen. Vaikka yksiseinäiset voivat olla edullisempi vaihtoehto, ne sopivat paremmin BMX racingiin.

Koska BMX-vanteiden mukana ei aina tule napoja, pinnoja ja muita pieniempiä osia, voit tutustua valikoimaamme täällä: Navat BMX & Oheistarvikkeet.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot