Talviale
Talven loppukauden alennusmyynnit   -  KÄYTÄ TÄTÄ KOODIA WINTER10  -  Klikkaa tästä
×
Valikko

Laskettelusauvat

  Filter
Tuotemerkit
Pituus
Paras käyttö
Sukupuoli
Edellinen
Seuraava
Sivu 1 / 2

Hyvä tietää

Laskettelusauvat ovat tärkeät tasapainolle

Laskettelusauvat ovat välttämätön varuste jokaiselle laskettelijalle. Ne tarjoavat tasapainoa laskiessa ja auttavat sinua liikkumaan maastossa vaeltaessasi. Laskettelusauvojen pituus ja materiaali vaihtelevat, mutta ne ovat kaikki rakennettu samoista osista.

Jokaisessa sauvassa on remmi, joka mahdollistaa jännityksen ranteen ja sauvan välillä parempaa työntöä varten. Remmit varmistavat myös sen, että sauvat eivät putoa niin helposti laskiessa. Sauvan alapäässä on yleensä pyöreä muovilevy, joka estää sauvan uppoamisen syvälle lumeen.

Laskettelusauvojen materiaalit

Laskettelusauvat on valmistettu muutamasta eri materiaalista. Sauvojen materiaali määrittää niiden painon ja kestävyyden. Alumiiniset laskettelusauvat ovat olleet monien vuosien ajan yleisimpiä laskettelijoiden keskuudessa. Ne ovat hyvälaatuisia ja edullisia, mikä tekee niistä erinomaisen vaihtoehdon aloittelijoille ja harrastelijoille.

Muita suosittuja materiaaleja ovat komposiitti ja hiilikuitu. Hiilikuituiset laskettelusauvat ovat jäykkiä ja kevyitä. Tämä yhdistelmä tarjoaa upeita suorituksia rinteillä ja nopeita aikoja kilpailuissa, minkä vuoksi niitä suosivat erityisesti hieman edistyneemmät laskijat. Komposiittisauvat ovat yhä suositumpia sillä ne ovat mukavia käyttää ja erinomaisia sulaviin käännöksiin.

Kuinka pitkät laskettelusauvojen pitäisi olla?

Laskettelusauvan oikean pituuden määrittäminen riippuu laskettelutyylistä ja mieltymyksistä. Nyrkkisääntönä kannattaa valita hieman liian lyhyet sauvat kuin hieman liian pitkät.

Parkissa temppuileville laskettelijoille voi olla hyvä idea ostaa laskettelusauvat, jotka ovat 10 - 20 cm normaalia lyhyempiä. Touringiin on suositeltavaa hankkia säädettävät sauvat. Ylämäkeen nousu vaatii eri pituisia sauvoja, kun taas alamäissä sauvojen tulisi olla lyhyemmät, mikä tekee säädettävistä touring sauvoista täydellisen valinnan. Voit myös tarkistaa Laskettelusauvojen Kokotaulukosta suosituksen sopivasta pituudesta.

Oletko murtomaahiihtäjä? Jos kyllä, tutustu valikoimamme Maastohiihtosauvoihin.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot