VALIKKO
×

Twintip sukset / freestyle ski

  Filter
Tuotemerkit
Pituus
Vyötärön leveys
Kääntösäde
Siteet
Taso

Twintip sukset ovat suunniteltu parkissa temppuiluun ja leikkisään lasketteluun vuoristossa.

Twintip suksien rakenne

Twintip suksien nimi tulee suksien kaarevista päädyistä suksien edessä ja takana. Kaarevat päädyt vähentävät vastustusta ja tekevät suksista helpommat temppuiluun parkeissa ja rinteissä. Niiden identtisten etu- ja takapuolien vuoksi twintip suksilla on mahdollista myös laskeutua tempuista takaperin. Twintip mallista on tullut vuosien varrella enemmän ja vähemmän standardi design suurimmalle osalle backcoutnry/freeride suksista, koska ne sopivat erinomaisesti hieman syvempään lumeen.

Twintip suksissa on yleensä pehmeä flexi tehden niistä kimmoisat ja joustavat. Yleensä twintip suksissa on leveä kärki, perä ja lantio, ja niiden rakenne koontuu pehmeistä materiaaleista parempaan iskunvaimennukseen.

Twintip sukset ovat Freestyle sukset

Twintip suksia kutsutaan usein myös Freestyle suksiksi, koska ne sopivat hyvin freestyleen. Erilaiset Freestyle tyylit ovat olleet osa laskettelua jo monta vuotta, mutta 1990-luvulla jotkut laskettelijat aloittivat temppuilun suksilla lumilautaparkeissa, joka ennen pitkää johti twintip suksien kehittämiseen.