×
Valikko

Scootin headsetit

  Filter
Värit
Tuotemerkit
Headsetin tyyppi
Yhteensopiva

Hyvä tietää

Headset on pieni, mutta tärkeä osa

Headset on tärkeä osa scootin kokoonpanoa ja se asennetaan dekin headtubeen, varmistaen että forkki pyörii kunnolla. Headsettejä on saatavilla eri muotoisina sekä laatuisina ja kaksi suosituinta tyyppiä ovat "standardi headsetit" ja "integroidut headsetit".

Standardi headset toimii vain standardidekeissä ja tämän tyyppiset headsetit tunnetaan myös nimellä integroimaton headset. Standardiheadsetin asentamiseksi ylä- ja alakuppi tulee puristaa dekkiin - tähän tarvitaan työkaluja.

Integroidut headsetit toimivat vain integroiduissa dekeissä. Integroidun headsetin asentamiseksi ei tarvita työkaluja, sillä ylä- ja alakuppi on valmiiksi integroitu headtubeen.

Tulisiko minun valita standardi vai integroitu headset?

Headsettejä on saatavilla joko sisäänrakennetuilla kierteillä, tai kierteettöminä. Jos sinulla on kierteellinen headset, tarvitset tällöin myös kierteellisen forkin. Toisaalta, jos sinulla on kierteetön headset, tarvitset forkin, jossa ei ole kierteitä. Kierteettömän kokoonpanon ollessa kyseessä tarvitset myös compressiojärjestelmän.
(SkatePro suosittelee kierteettömiä headsettejä)

Kahden eri tyypin lisäksi headseteistä on saatavilla myös kahdessa eri laadussa, avoimilla ja sinetöidyillä laakereilla.

Avoimet laakerit likaantuvat helpommin, tehden scootista hankalamman käsitellä sekä pyörittää. Sinetöidyt laakerit ovat hieman kalliimpia, mutta korkealaatuisempia ja ne kestävät kauemmin.

Scootin headset on tarkka varuste, ja osien tulisi sopia yhteen täydellisesti. Jos olet epävarma siitä, millainen headset sinun pitäisi valita, olet aina tervetullut ottamaan meihin yhteyttä.

SkatePro