×
Valikko

Lumilaudan siteet

  Filter
Värit
Tuotemerkit
Kengännumero
Siteet
Sukupuoli

Parhaimpien lumilautasiteiden hankkimin on tärkeää, sillä ne ovat osa, jonka avulla jalkasi pysyvät paikoillaan sekä kiinni lumilaudassa. Lumilaudan siteet tarjoavat jaloillesi myös tukea ja jäykkyyttä highbackin (pohkeen takaosa) sekä pohjalevyn ansiosta, joka on lumilautasiteen pohja. Suurin osa siteistä on perinteisiä kaksiremmisiä kokoonpanoja nilkka- ja varvasremmillä. Niissä on säädettävä highback sekä levy tai kiekko pohjalevyn keskellä, joka kiinnittää siteen lumilautaan.

Parhaan sidekiinnityssysteemin valinta

Kaikissa lumilaudoissa on valmiiksi poratut reiät ruuveille. Useimmat brändit, jotka valmistavat lumilaudan siteitä valmistavat lumilautoja, joissa siteet kiinnitetään neljällä ruuvilla (standardisysteemi). ​​​​​​Poikkeuksena sääntöön on Burton, joka käyttää kaksiruuvista "slider-channelia" useimmissa malleissaan (tunnetaan myös nimellä EST). Tämä antaa rajattomat säätömahdollisuudet. Kannattaa siis varmistaa, mikä kiinnityssysteemi sopii lumilautaasi. Useimpien siteiden mukana tulee useita erilaisia kiinnityslevyjä, joiden ansiosta ne sopivat erilaisiin sidesysteemeihin.

Lumilautasiteen remmit

Remmejä on kolmea eri tyyppiä:

  • Toe cap-remmi kiinnitetään lumilautakengän kärkeen varmistamaan mukava ja tiukka istuvuus. Tämän remmin avulla kenkä pysyy tiukasti paikallaan, sillä se on kiinnitetty kengän kärkeen ja antaa suoremman kontaktin lumilautaan.
  • Perinteistä varvasremmiä käytetään usein edullisemmissa siteissä, ja sen tarkoitus on pelkästään pitää kenkä paikoillaan. Tällaista remmiä ei voi käyttää toe cap-remminä.
  • Nilkkaremmi kiristetään nilkan päälle pitämään jalka turvallisesti paikoillaan. Nilkkaremmi on isompi ja pehmeämpi sekä tärkeä osa lumilautasiteitä.

Highback-takaosat ja pohjalevyt

Highback sekä pohjalevy siirtävät liike-energian jaloista lautaan. Jäykempi takaosa ja pohjalevy antavat nopeamman ja suoremman pidon, mutta se voi myös väsyttää jalkoja ja aiheuttaa lihaskramppeja. Joten jos olet vasta aloittelemassa lajia, tai sinulla on vain rajoitetusti kokemusta ja lautailet paljon parkissa, sinun kannattaa tällöin valita flexiltään hieman pehmeämmät lumilaudan siteet.

Lumilautasiteiden koko

Lumilautasiteiden koon tulisi sopia lumilautakenkiin ja niitä on yleisesti ottaen saatavilla kolmessa koossa, S, M sekä L. Oikea koko pitää lumilautakengät turvallisesti kiinni siteissä. Hyvänä nyrkkisääntönä siteiden kokoa valitessa on:

  • S = Miehet: koot 36-41, Naiset: koot 34-36.5
  • M = Miehet: koot 41-44, Naiset: koot 36.5-40
  • L = Miehet: koot 43+, Naiset: koot 40+

Jos remmit eivät istu täydellisesti suoraan paketista, ei syytä huoleen: niitä on mahdollista säätää. Tärkeintä on, että lauta on lumilautakenkää leveämpi, ja että kengän kanta sopii siteen kantaosaan.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot