VALIKKO
×

Siteet lumilautoihin

  Filter
Tuotemerkit
Koko
Siteet
Hi Back korkeus

Lumilaudan siteet ovat tärkeä osa lumilautaa, koska niiden avulla jalat pysyvät tiukasti kiinni laudassa. Siteet myös tukevat jalkoja ja vakauttavat laskuasentoa. Suurin osa siteistä kiinnitetään saappaisiin perinteisesti kahdesta kohtaa: nilkka- ja varvasremmillä. Siteissä on yleensä säädettävä tuki säären takaosassa (highback) ja ne kiinnitetään lautaan säädettävällä levykiinnityksellä.

Siteiden kiinnityssysteemi

Lumilaudoissa on usein valmiiksi poratut reiät ruuveille. Suurin osa valmistajista valmistaa niin siteitä kuin itse lautojakin, ja laudoissa käytetään usein neljää ruuvia siteiden kiinnitykseen (standardi systeemi). Burton on poikkeus sääntöön: heidän siteensä kiinnitetään EST-systeemin avulla. EST-siteitä pystyy säätämään täysin oman mielen mukaan. Kannattaa siis varmistaa mikä kiinnityssysteemi sopii omaan lautaan. Useimpien siteiden mukana tulee useita erilaisia kiinnityslevyjä, jotta siteet varmasti sopivat lautaan.

Remmikiinnitys

Remmejä on kolmea erilaista:

  • Kärkiremmi kiinnitetään kengän kärkeen varmistamaan mukava ja tiukka kiinnitys. Kärkiremmin avulla kenkä pysyy tiukasti paikallaan, eikä kengän kanta pääse liikkumaan.
  • Perinteistä kärkiremmiä käytetään usein edullisemmissa siteissä pitämään kenkää paikallaan. Tällaista kärkiremmiä ei voi käyttää kiinnittämään varpaiden kärkeä paikalleen, vaan se kiristetään jalkapöydän päälle.
  • Nilkkaremmi kiristetaan nilkan päälle. Nilkkaremmi on usein suht leveä ja hyvin pehmustettu, ja se pitää jalan tiukasti paikallaan.

Highback-takaosa ja pohjalevy

Takaosa ja pohjalevy siirtävät liike-energian jaloista lautaan. Jäykempi takaosa takaa nopeamman ja suoremman siirron, mutta voi myös väsyttää jalkoja ja aiheuttaa lihaskramppeja. Aloittelijalle suositellaankin siteitä joustavalla takaosalla, sillä aluksi niillä laskeminen on helpompaa.

Siteiden koko

Siteiden koko riippuu kengän koosta. Yleensä siteitä on tarjolla kolmessa koossa: small, medium ja large.

  • Small = miesten koot 36-41, naisten koot 34-36.5
  • Medium = miesten koot 41-44, naisten koot 36.5-40
  • Large = miesten koot 43+, naisten koot 40+

Mikäli remmit eivät tunnu sopivilta suoraan paketista, ei huolta: niitä pystyy usein säätämään. Tärkeintä on, että lauta on kengän pituutta leveämpi (eikä kengän kärki tai kanta yltä laudan reunan yli) ja että kengän kanta sopii siteen kantaosaan.