×
VALIKKO

Kitesurfing

Lennä vedessä leijan avulla

Kitesurfing, tai leijalautailu ja leijasurffaus joiksi lajia myös kutsutaan, on kovatehoinen vesiurheilulaji joka tarjoaa sinulle korkeiden nopeuksien lisäksi myös mahdollisuuden tehdä ilmavia hyppyjä ja näyttäviä temppuja.

Leijalautailija hyödyntää kookkaan leijan avulla tuulen voimaa surffatakseen veden pintaa pitkin leijalaudalla seisten. Leijalauta muistuttaa monelta osin suuresti wakeboardia tai pientä surflautaa. Leijalautailua voi harrastaa joko tarrallisten siteiden avulla kiinnitettävän, tai kokonaan ilman kiinnitysmekanismia olevan leijalaudan kanssa.

Mitä tarvitset päästäksesi alkuun?

Eli mitä tarvitset mukaan vesille lähtiessäsi leijalautailemaan? Ensin tietysti sinua tuulen voimaa hyödyntämällä vetävän leijan. Leijoja on saatavilla erilaisin muotoiluin ja eri kokoisina.

Tarvitset tietysti myös jalkojesi alle leijalaudan, sekä ohjauspuomin naruineen joiden avulla kontrolloit leijaa. Lisäksi tarvitset valjaat, jotka ovat sinun turvajärjestelmäsi, sekä muita lisävarusteita kuten märkäpuvun, pelastusliivit ja kypärän.

Paras tapa ottaa kitesurfing haltuun

Kuten aiemmin jo mainitsimmekin, kitesurfing on vauhdikas urheilulaji jossa lautailijan vauhti saattaa ylittää jopa 100 kilometriä tunnissa. Tästä syystä on olennaisen tärkeää, että tiedät miten leijaa hallitaan. Ja tuosta samasta syystä suosittelemme, että osallistut aluksi kitesurfing kurssille, tai opettelet lajin saloihin kitesurfing ohjaajan tai kokeneen leijalautailijan opastuksella.

Kun osaat käsitellä leijaa ja leijalautaa, se takaa sinulle mukavan ensikokemuksen lajin parissa. Lisäksi, kyky hallita edellä mainittuja välineitä ei ole tärkeää ainoastaan sinun oman terveytesi ja turvallisuutesi kannalta, vaan myös muiden surffaajien ja rannalla aikaa viettävien turvallisuuden kannalta.