×
Valikko

Leijalautailu

Hyvä tietää

Lennä veden yli leijalaudalla

Kitesurfing, tai leijalautailu, on kovatehoinen vesiurheilulaji, joka tarjoaa sinulle suurien nopeuksien lisäksi myös mahdollisuuden tehdä ilmavia hyppyjä ja näyttäviä temppuja.

Leijalautailija hyödyntää kookkaan leijan avulla tuulen voimaa surffatakseen veden pintaa pitkin leijalaudalla seisten. Leijalauta muistuttaa monelta osin suuresti wakeboardia tai pientä surffilautaa. Leijalautailua voi harrastaa myös joko laudassa jalkoihin kiinnitettävillä siteillä, tai ilman.

Leijalautailu varusteet - Mitä tarvitset päästäksesi alkuun?

Eli mitä tarvitset mukaan vesille lähtiessäsi? Ensin tietysti sinua tuulen voimaa hyödyntämällä vetävän leijan. Leijoja on saatavilla erilaisin muotoiluin ja eri kokoisina.

Tarvitset tietysti myös jalkojesi alle leijalaudan, sekä ohjauspuomin naruineen joiden avulla kontrolloit leijaa. Lisäksi tarvitset valjaat, jotka ovat sinun turvajärjestelmäsi, sekä muita lisävarusteita kuten märkäpuvun, pelastusliivit ja kypärän.

Paras tapa ottaa kitesurfing haltuun

Kuten aiemmin jo mainitsimmekin, kitesurfing on vauhdikas urheilulaji jossa lautailijan vauhti saattaa olla yli 100 km / tunti. Tästä syystä on hyvin tärkeää, että tiedät miten leijaa hallitaan. Tämän takia suosittelemme, että osallistut aluksi kitesurfing kurssille, tai opettelet lajin saloihin kitesurfing ohjaajan tai kokeneen leijalautailijan opastuksella.

Kun osaat käsitellä leijaa ja leijalautaa, se takaa sinulle mukavan ensikokemuksen lajin parissa. Lisäksi, kyky hallita edellä mainittuja välineitä ei ole tärkeää ainoastaan sinun oman terveytesi ja turvallisuutesi kannalta, vaan myös muiden surffaajien ja rannalla aikaa viettävien turvallisuuden kannalta.

SkatePro