Talviale
Talven loppukauden alennusmyynnit   -  KÄYTÄ TÄTÄ KOODIA WINTER10  -  Klikkaa tästä
×
Valikko

Leijalautailu

Hyvä tietää

Mitä on leijalautailu?

Kitesurfing tai leijalautailu on extreme-urheilulaji, jossa leijalautailija käyttää tuulen voimaa vedellä liitämiseen. Leijalautailijan liike on samanlaista kuin purjelautailijalla. Leijalautailija liikkuu ohjaamalla tuulta leijan vasemmalle tai oikealle puolelle. Harrastajat voivat myös ajaa vastatuulessa tai myötätuulessa ohjaamalla lautaa ja leijaa. Tätä lajia pidetään edullisimpana purjehduslajeista.

Miten leijalautailu toimii?

Leijalautailua varten tarvitset paikan, jossa tuuli puhaltaa tasaisesti joka päivä. Tällä tavalla sinulla on tasainen ja ennustettava tuulen veto. Tyylistä riippuen lautailijat voivat suosia erilaisia tuulen voimakkuuksia - kevyttä tuulta kruisingiin, kohtalaista freestyleen ja voimakasta tuulta äärimmäisille leijalautailijoille. Äärimmäiset, edistyneet lautailijat suosivat aallokkoista vettä tehdäkseen korkeita hyppyjä. Tyynempi vesi sopii parhaiten aloittelijoille ja freestyle-lautailijoille

Mitä varusteita tarvitsen leijalautailuun?

Tarvitset erilaisia varusteita tämän urheilulajin suorittamiseen. Yksi tärkeimmistä leijalautailuvarusteista on leija - niitä on eri kokoisia tuulen nopeuden, käyttäjän painon, laudan koon ja käyttäjän taitojen mukaan.

Leija on yhdistetty leijalautailijaan puomilla, joka on kiinnitetty lautailijan trapetsiin, mikä helpottaa leijan voiman pitämistä. Leijalautailijat tarvitsevat jalkojensa alle laudan, joka on eri muotoinen käyttäjän tyyleistä riippuen. Lopuksi leijalautailijat käyttävät iskuliivejä lisäsuojana ja märkäpukuja kylmissä olosuhteissa harrastaessa.

Onko leijalautailu vaarallista? Ei, ellet halua sen olevan. Korkean intensiteetin lajina, leijalautailua tulee lähestyä ammattitaitoisen ohjaajan kanssa. Jos harjoittelet tätä lajia turvallisuusohjeiden mukaisesti, se on yhtä turvallista kuin kaikki muutkin.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot