×
Valikko

Trukki osat skeittilautoihin

  Filter
Tuotemerkit

Pienet mutta tärkeät - trukkikumit

Skeittilaudan trukkikumit ovat melko pieniä osia skeittilaudassasi, mutta se ei tarkoita sitä, ettei niillä olisi suurta merkitystä siihen, kuinka lauta liikkuu. Jokaisessa trukissa on kaksi trukkikumia - yksi ylhäällä ja toinen alhaalla. Ylempi trukkikumi on lähempänä katua, ja alempi trukkikumi dekkiä.

Trukkikumien kovuus ja materiaali

Kaikki trukkikumit on valmistettu polyuretaanista, joka on tietyntyyppistä, melko lämmönkestävää muovia.

Mutta tämä ei tarkoita sitä, että kaikki trukkikumit olisivat samanlaisia. Skeittilaudan trukkikumit, kuten myös renkaat, ovat saatavilla eri kovuuksissa. Kovuus ilmoitetaan myös durometereinä, joka ilmaistaan numerolla (maks. 100) sekä A-kirjaimella. Ja mitä korkeampi numero, sitä kovemmat trukkikumit ovat.

Skeittilaudan trukkikumit ovat normaalisti hieman kovempia kuin longboardeissa käytetyt, esimerkiksi siksi, että pehmeämmät trukkikumit parantavat kääntyvyyttä, kun taas kovemmat trukkikumit tarjoavat jäykemmän ja hallittavamman laudan.

Minkä muotoiset trukkikumit pitäisi valita?

Trukkikumeista on saatavilla kaksi pääasiallista muotoa - kartiomainen ja tynnyrimäinen, mutta niistä on myös johdettu muutamia variaatioita. Normaalisti skeittilautaan valittaisiin kartiomainen ylätrukkikumi ja tynnyrimäinen alatrukkikumi. Kartiomaiset trukkikumit antavat enemmän liikkuvuutta ja kääntyvyyttä samalla, kun tynnyrimäiset trukkikumit tarjoavat kovemman ja vakaamman ajon.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot