Talviale
Talven loppukauden alennusmyynnit   -  KÄYTÄ TÄTÄ KOODIA WINTER10  -  Klikkaa tästä
×
Valikko

Skinit - Maastohiihto

  Filter
Tuotemerkit

Vaihda pitokarvat suksiisi saadaksesi maksimaalisen pidon

Hiihtoon tarkoitettuja skinejä eli pitokarvoja käytetään pidon luomiseen lumessa, jotta hiihtäjät voivat potkia eteenpäin ja liukua latua pitkin. Myös Nordic Ski Skinseinä tunnetut pitokarvat on valmistettu mohair- tai nailonmateriaalista ja ne sijoitetaan suksien pohjaan, suoraan siteiden alle. Tätä suksien aluetta kutsutaan pitoalueeksi, koska pitokarvat tarjoavat pitoa potkuille. Jäljelle jäävä alue suksen pohjasta kärkeä ja kantaa kohti tunnetaan liukualueena, joka on sileä pinta, ja liukuu helposti lumen yli.

Pitokarvoja käytetään vain perinteisessä ja backcountry-hiihdossa. Tyylin ja liikkeiden vuoksi pitokarvoja ei vaadita luisteluhiihdossa.

Pitokarvat vs. vaha

Kaksi tärkeintä tapaa pidon luomiseen hiihdossa ovat pitokarvat tai vaha. Kalansuomut ovat toinen vaihtoehto, mutta eivät ole niin yleisiä kuin kaksi edellä mainittua.

Pitokarvat ovat suosittu vaihtoehto, koska niitä on helppo huoltaa ilman valtavaa laskua suorituskyvyssä vahaan verrattuna. Nailon- tai mohair-karvat toimivat monenlaisissa lumiolosuhteissa ja lämpötiloissa. Ne on vain pestävä ajoittain ja vaihdettava, kun ne eivät enää tartu niin kuin pitäisi tai kun niiden kunto on heikentynyt.

Riippuen pitokarvojen mallista, ne voivat olla integroituina suksen pohjaan tai olla kiinnitettävät kiinnitysjärjestelmällä, jonka avulla voit kiinnittää ja irrottaa karvat haluamallasi tavalla.

Hiihtovaha antaa sinulle mahdollisuuden levittää tietyntyyppisiä vahoja sääolosuhteiden mukaan. Hallitset levittämääsi vahan määrää ja, milloin sinun tulee lisätä sitä. Suksien vahaus parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi vaatii aikaa ja vaivaa, mutta kun se tehdään oikein, tuloksena on suksipari tehokkaammalla pidolla ja luistolla. Hiihtovahat ja muut tarvikkeet löydät Suksivoiteet -kategoriastamme.

Suksien ja pitokarvojen huoltaminen antaa sinulle paremman kokemuksen, kun olet ulkona lumella. Pitokarvojen hoitotuotteita ja paljon muuta löydät Maastohiihtosuksien Huolto -kategoriastamme.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot