VALIKKO
×

Kaunoluistimet

  Filter
Tuotemerkit
Kengännumero
Kengän materiaali
Kiristys

Tästä kategoriasta löydät SkatePron kaunoluistimet. Kaunoluistimet ovat erikoiset luistimet jotka ovat suunniteltu erintoten kaunoluisteluun. Niissä on yleensä hienompi ja tyylikkäämpi design kuin normaaleissa luistimissa. Kaunoluistimissa on myös vähemmän pehmusteita ja suojia kuin perusluistimissa.

Kaunoluistinten ominaisuudet

Kaunoluistimia on saatavilla korekanilkkaisina ja lähes kaikissa kaunoluistimissa kiristyksenä toimii kengänauhat remmien sijaan. Monet kaunoluistimet ovat tehty tekonahasta taikka PVC-muovista. Synteettinen materiaali tarjoaa enemmän kestävyyttä ja kevyyttä kuin oikea nahka, joka on etu kaunoluistellessa, erintoten tehdessä temppuja.

Kaunoluistinten terät ovat normaalisti teräksiset. Kaunoluistinten terien kärjessä on piikit, jotka mahdollistavat hypyt ja piruetit ja parantavat pitoa hypyissä ja vauhdinotoissa, sekä kantapään yli ulottuvat terät, jotka saattelevat tasapainoisempaan liukuun. Kaunoluistimia löytyy niin miehille kuin naisille, ja ne ovat perinteisesti valkoiset tai mustat, mutta kaunoluistimia löytyy myös lukuisissa muissa väreissä.

Mihin käyttöön voin käyttää kaunoluistimia?

Kaunoluistimia voidaan kyättää normaaliin luisteluun luistinradalla. Mutta ne ovat suunniteltu kaunoluisteluun. Ensimmäiset kaunoluistimet valmistettiin 1900-luvulla kun luistelusta tuli suosittu harrastus ja se jakautui kaunoluisteluun ja nopeusluisteluun. Kaunoluistelu suoritetaan 4 eri kategoriassa: Yksin luisteli, pariluistelu, jäätanssi ja synkronisoitu kaunoluistelu.

Jos haluat vinkkeja oikean mallin ja koon ostamiseen, käy vilkaisemassa osto-oppaamme luistimiiin, josta löydätte neuvoja siitä, miten valita oikea koko ja malli.