×
Valikko

Kaunoluistimet

Valikoima
Tuotemerkit
Kengännumero
Kengän materiaali
Reset

Valikoima

Valmis

TuotemerkitResetValmis

Kengännumero


ResetValmis

Kengän materiaaliResetValmis

Hyvä tietää

Kaunoluistimien ominaisuudet

Kaunoluistimet on suunniteltu taitoluistelua varten. Niissä on yleensä hienompi ja tyylikkäämpi design kuin perinteisissä luistimissa. Sen lisäksi, taitoluistimien kenkäosassa on vähemmän vuorausta ja suojakerroksia kuin perinteisissä luistimissa.

Kaunoluistimet on varustettu nilkasta korkeilla kenkäosilla, ja useimmissa luistimissa on nauhakiinnitys solkien sijaan. Monet nykyaikaiset taitoluistimet on valmistettu tekonahasta tai PVC:stä. Synteettinen materiaali tarjoaa enemmän voimaa ja on kevyempää kuin nahka, ja tämä on etu taitoluistelussa, erityisesti temppuja tehdessä.

Kaunoluistimissa on teräksiset terät. Terät kaartuvat hieman, mikä on nähtävissä jos katsot luistimien profiilia. Yksi kaunoluistimien merkittävimmistä ominaisuuksista on terän kärkipiikit. Kärkipiikit on tarkoitettu parantamaan pitoa, kun lähdet liikkeelle ja teet hyppyjä. Sen lisäksi, terä ulottuu kenkäosan kantapään ulkopuolelle, parantaen direktionaalista vakautta. Useimmat kaunoluistimet ovat väriltään joko valkeat tai mustat. Naiset käyttävät usein valkoisia kaunoluistimia, kun taas miehet käyttävät usein mustan värisiä. Kaunoluistimia on kuitenkin saatavilla myös muissa väreissä.

Miten voin käyttää kaunoluistimia?

Kaunoluistimia voi käyttää tavalliseen luisteluun vaikkapa järven jäällä. Ne on kuitenkin erityisesti suunniteltu taitoluisteluun. Ensimmäiset kaunoluistimet kehitettiin 1900-luvulla, kun luistelun suosi kasvoi ja lopulta jakautui taitoluisteluun ja pikaluisteluun. Taitoluistelussa on 4 eri tyyliä: yksinluistelu, paritanssi, jäätanssi sekä muodostelmaluistelu.

Jos haluaisit vinkkejä oikean mallin ja koon ostamiseen, tutustu luistimia käsittelevään osto-oppaaseemme.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot