×
Valikko

Perinteisen sukset

  Filter
Tuotemerkit
Pituus
Yhteensopivat siteet
Pohjan tyyppi
Voitelu
Suksen tyyppi

Hyvä tietää

Perinteisen sukset on tarkoitettu laduille

Maastohiihto on suosittu harrastus ympäri maailma, ja sen ajatellaan olevan yksi vanhimmista hiihtolajeista. Se on myös ollut edustettuna olympialaisissa ensimmäisistä, vuonna 1924 Ranskassa järjestetyistä talviolympialaisista lähtien.

Perinteisen tyylin sukset on tarkoitettu hoidetuille laduille. Tästä johtuen perinteisen tyylin sukset on suunniteltu kilpailuun ja nopeuteen, ollen kevyitä sekä muodoltaan kapeita. Tästä osiosta löydät valikoimassamme olevat perinteisen tyylin sukset.

Jos haluat enemmän kontrollia syvässä lumessa, suosittelemme sinua tällöin kurkistamaan backcountry-kategoriaamme.

Perinteisen sukset - millaiset kannattaa valita?

Kun valitset suksia perinteiseen hiihtoon, painosi sekä pituutesi ovat erittäin oleellisia. On tärkeää saavuttaa optimaalinen luisto, nopeus ja potkut laduilla sekä mäissä.

On myös tärkeää valita suksipari, jossa on sinulle sopiva camber-aste. Jos ostat sukset, joissa on liian paljon camberia, sinulla tulee todennäköisesti olemaan ongelmia painaa sukset maahan. Tämä johtaa olemattomaan tai hyvin vähäiseen kontaktiin lumen ja jalan alla olevan voitelualueen välillä, aiheuttaen luistamisen taaksepäin.

Jos ostat suksiparin joka on liian pehmeä, koet juuri päin vastaisen. Saat järjettömän pidon, mutta luisto on erittäin huono. Syy tälle on se, että jalan alla oleva voitelualue painautuu liian kovaa ja syvälle lumeen.

Nyrkkisääntönä on, että perinteisen tyylin suksien tulisi olla noin 20-30 cm pidemmät, kuin hiihtäjä. Jos valitset yhden kompaktimmista malleista, tämä ohje ei tietenkään päde. Tämä tieto on silloin myös mainittu tuotesivulla.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot