VALIKKO
×

Lumilautakengät

  Filter
Tuotemerkit
Kengännumero
Flex
Kiinnitys

Kengät ovat kaikkein tärkein varuste lumilautailijalle. Jos kengät ovat liian kovat, liian pehmeät, kylmät tai eivät sovi jalkaan kunnolla, kärsii siitä sekä lautailija että koko laskusuoritus. Usein huomiota kiinnitetään eniten vaatetukseen, lautaan ja siteisiin, vaikka itseasiassa kenkävalinta vaikuttaa suoritukseen eniten.

Kenkien istuvuus

Lumilautakenkien kuuluisi istua jalkaan just eikä melkein, niin että varpaiden päät koskevat juuri ja juuri kengän kärkeen. Istuvuus on kunnossa, jos et saa nostettua kantaa kengän sisällä ollenkaan (tai juuri ollenkaan). Ajan kuluessa sisäkenkä muotoutuu oman jalan mukaan, ja kenkä saattaa venyä puolikin kokoa. Kannattaakin harkita puolta kokoa pienempien kenkien hankkimista, sillä ne venyvät todennäköisesti käytössä sopivan kokoisiksi.

Kiinnityssysteemi

Kiinnityssysteemejä on kahta erilaista:

  • Perinteiset kengännauhat. Niiden solmiminen ja kiristäminen saattaa viedä aikaa, mutta ne on helppo vaihtaa jos ne katkeavat.
  • Pikakiinnitys tarkoittaa yleensä yhtä tai kahta nauhaa, joista vetämällä kenkä kiristyy. Pikakiinnitystä on helppo käyttää, ja sen avulla saappaat kiristyvät tasaisesti kauttaaltaan.
  • Boa järjestelmä: Teräsnauhat jotka suljetaan helpolla järjestelmällä.

Lumilautakenkien jäykkyys

Jäykät kengät reagoivat jalkojen liikkeeseen nopeasti ja tukevat jalkaa hyvin. Jäykät kengät on tarkoitettu nopeaan ja agressiiviseen laskutyyliin, pehmeämmät kengät on sen sijaan suunniteltu aloittelijoille.

Yleisesti kokeneemmille ja painavammille laskijoille suositellaan kobempia kenkiä kun taas kevyemmät ja kokemattomammat laskijat suosivat pehmeitä kenkiä.