VALIKKO
×

Downhill longboardit

  Filter
Tuotemerkit
Trukkityyppi
Dekin pituus
Dekin materiaali
Lisämateriaalit

Downhill longboard - nopeuteen ja slaideihin

Downhill longboardissa on kyse nopeudesta, ja paras tapa kasvattaa nopeutta onkin laskea alamäkeen - kuten nimi downhill (suom. alamäki) vihjaa. Downhill longboardilla pyritään tyypillisesti hakemaan adrenaliiniryöppyä jyrkissä rinteissä, jotka mahdollistavat kovan nopeuden (muista myös noudattaa paikallisia liikennesääntöjä onnettomuuksien välttämiseksi). Downhill longboard on myös tehty slaidien tekemiseen, joka on oleellista, sillä downhill longboardissa ei ole jarrua. Tämän takia sinun tuleekin slaidata hallitaksesi sekä hiljentääksesi vauhtia.

Dekin ominaisuudet

Downhill longboardin dekki, olipa se tarkoitettu aloittelijoille tai kokeneille ajajille, on tehty jäykemmäksi, jotta deki olisi vakaampi. Tämä vähentää renkaiden huojuntaa (wheel wobble) kovissa nopeuksissa. Dekit on tyypillisesti valmistettu 8 - 10 vaahterakerroksesta. Osa korkealaatuisista dekeistä on lisäksi vahvistettu hiilikuidulla, lisäjäykkyyden tuomiseksi. Yleisesti ottaen matala painopiste tekee tasapainossa pysymisestä sekä slaidien aloittamisesta helpompaa. Tämä voidaan saavuttaa drop through-trukeilla, drop-dekillä tai rockerilla. Tarkempia tietoja eri longboardien ominaisuuksista on nähtävissä kultakin tuotesivulta.

Downhill longboardit - kokeneet ajajat ja aloittelijat

Downhill longboardaus on tarkoitettu kokeneille ajajille, jotka hallitsevat hyvin longboardaus-tekniikat. Aloittelijana sinun tulisi ensin oppia longboardauksen perusteet sekä opetella slaidaamaan, sillä se on ainoa tapa jarruttaa alamäessä ollessasi.

Vaikka downhill lajina soveltuu vain kokeneille ajajille, aloittelijat voivat kuitenkin käyttää downhill longboardia, tosin laudat eroavat kuitenkin joiltakin osin (lue seuraavat osiot).

Downhill longboard kokeneille ajajille

Kokeneiden ajajien hyvässä downhill longboardissa on kovat renkaat - tyyppillisesti 86A. Kovat renkaat ovat nopeammat johtuen pienemmästä vierintävastuksesta. Trukkikumit on myös tehty kovemmiksi liikeherkkyyden vähentämiseksi, pienentäen näin huojunnan riskiä kovissa nopeuksissa. Lisävakauden tuomiseksi trukit ovat melko leveät, yleensä mitoiltaan 190 - 200 mm. Grippiteippi on lisäksi hyvin karkea, lisäten kitkaa ja tarjoten näin paremman jalansijan. Jos sinun tarvitsee lukita jalkasi vielä paremmin paikoilleen, voit kiinnittää dekkiin footsopin minimoidaksesi jalkojen liukumisen riskiä. Foot stoppien käyttämisessä on kyse henkilökohtaisesta mieltymyksestä.

Freeride/downhill: jos olet kiinnostuneempi temppuilusta ja haluaisit temppuihin suuntautuvan muodon downhill longboardille, kannattaa tällöin valita freeride longboard.

Downhill longboard aloittelijoille

Koska downhill longboardit ovat jäykkiä sekä vakaita, ne ovat erinomaisia aloittelijoille jotka haluavat opetella longboardauksen perusteita. Tämän takia monet valitsevatkin downhill longboardin kruisailuun ja koska he pitävät laudan muodosta. Toiset taas valitsevat ensin aloittelijoille tarkoitetun laudan harjoitellakseen perustaitoja tasaisella alustalla, ennenkuin ottavat askeleen pidemmälle "downhillliin". Ja kun alat päästä siitä jyvälle, sinun tarvitsee vain päivittää trukit sekä renkaat käyttääksesi longboardiasi downhillissä, koska sinulla on jo oikea dekki.

Aloittelijoille tarkoitetuissa laudoissa on pehmeämmät renkaat, jotka ovat oivalliset kruisailuun. Trukkien standardikoko on 180 mm ja pehmeät trukkikumit tekevät kääntymisestä helpompaa. Grippiteippi ei ole yhtä karkea kuin downhilliin tarkoitetuissa laudoissa, koska kruisaillessa teet paljon työntöjä - hyvin karkea grippiteippi pilaisi kenkäsi hyvin nopeasti. Downhill-ajossa lautaa ei kuitenkaan työnnetä, vaan sen sijaan halutaan pysyä paikallaan.

Suojavarusteet

Johtuen siitä, että downhill-ajossa on mahdollista saavuttaa hyvin kovia nopeuksia (jopa 130 km), on erittäin tärkeää käyttää suojavarusteita. Kokovartalopuku, joita myös motoristit käyttävät, suojaa selkääsi sekä ala- ja ylävartaloa. Pään ja kasvojen suojaamiseksi kannattaa käyttää full-face kypärää. Downhill varusteet on tehty erityisesti nopeutta varten, kuten esimerkiksi slide-hanskat, jotka eivät pelkästään suojaa käsiäsi, mutta mahdollistavat myös slaidien kontrolloinnin kämmenissä olevien kiekkojen ansiosta.

Tsekkaa suuri downhill longboard valikoimamme tältä sivulta.

Ja jos sinulla on vielä jotain kysyttävää, voit myös lukaista Ostaessasi longboardia-oppaamme.

Olet myös aina tervetullut ottamaan meihin yhteyttä, jos vaikkapa valinnanvaikeus yllättää.