VALIKKO
×

Rinnesukset / Pikasukset

  Filter
Tuotemerkit
Pituus
Vyötärön leveys
Kääntösäde
Siteet
Taso

Pikasukset, kuten nimi kertoo, on tarkoitettu nopeaan laskuun. On tärkeää valita suksipari, joka sallii sinun kiitävän alas rinnettä, säilyttäen tarkkuuden jopa silloin, kun lumiolosuhteet ovat haastavat.

Sukset pujotteluun, syöksylaskuun ja rinteeseen

Pikasuksia kutsutaan myös rinnesuksiksi, sillä niitä voi käyttää useimpiin laskettelutyyleihin rinteissä. Jotkin pikasukset ovat hyvin kehittyneitä, toiset taas helppokäyttöisempiä. Pikasukset on suunniteltu vakauteen suurissa nopeuksissa, mutta ne voivat olla vaikeat ohjailla. Tästä johtuen se soveltuvat parhaiten kehittyneille ja kokeneille laskettelijoille. Näitä suksia käytetään myös ammattilaistasolla, kuten esimerkiksi maailman cupissa.

Pikasukset on tarkoitettu syöksylaskuun, joka on kilpaurheilua. Ammattilaistasolla lajissa kilpailevat käyttävät erityisiä pukuja, jotka minimoivat ilmanvastusta ja auttavat laskettelijaa saavuttamaan suuren nopeuden. Slalom sukset on tarkoitettu hieman teknisempään lajiin, pujotteluun, jossa laskettelijan tulee liikkua esteiden välissä, samalla kilpaillen nopeimmasta ajasta. Kuitenkin, sinun ei välttämättä tarvitse käyttää pikasuksia tiettyyn lajiin, sillä ne sopivat kaikille, jotka haluavat viilettää rinteessä.

Carving sukset

Pikasukset on usein rakennettu carving suksiksi, kapealla vyötäröllä ja leveämmällä etuosalla. Samalla, rakenne on jäykkä, vakauden tarjoamiseksi. Vaikka pikasukset on valmistettu pakkautuneelle lumelle rinteessä, jotkin uusista malleista ovat rakenteeltaan hieman erilaisia, tehden niistä helppokäyttöisemmät myös rinteen ulkopuolella. Tosin, ainoastaan kokeneiden laskettelijoiden tulisi kokeilla tätä, sillä se voi olla melko vaikeaa.