×
Valikko

Roller Derby Rullaluistelu

Mitä on Roller Derby?

Roller derby on hauska ja fyysinen urheilulaji, jossa pelin tavoitteena on luistella sisähallin radan ympäri ja ohittaa vastustajat. Leo Seltzerin 1930-luvulla keksimä roller derby on suosituinta Yhdysvalloissa, mutta sitä pelataan ympäri maailmaa. Laji on tunnettu inklusiivisuudestaan ja korkeasta naispelaajien lukumäärästä. Useimmat roller derby -pelit pelataan tasaisilla ja soikeilla radoilla.

Roller derby -pelaajat käyttävät neljällä renkaalla varustettuja rullaluistinkenkiä, jotka muistuttavat klassisia quad-rullaluistimia. Kilpaillessaan pelaajat valitsevat nimen, joka toimii heidän alter egonaan aina derbyä pelattaessa. Lisäksi pelaajien tiedetään lisäävän hohtoa asuihinsa, ja he käyttävät usein eloisaa meikkiä, kasvomaalia ja verkkosukkahousuja.

Derby-luistelu tunnetaan erittäin fyysisenä aktiviteettina, ja suojavarusteiden käyttö on välttämätöntä. Lajin fyysisyydestä huolimatta, nuorille pelaajille on olemassa junioriliigoja.

Kuinka Roller Derbyä pelataan

Roller derby on nopeatempoinen täyden kontaktin laji, jota pelataan kahden 5 pelaajan joukkueen välillä. Roller derby -peliä kutsutaan otteluksi, ja se on hauskaa sekä osallistujille että katsojille. Jokainen ottelu koostuu kahdesta 30 minuutin erästä, "jamista", joihin pelaajat osallistuvat kahden minuutin intervalleissa.

Molemmat joukkueet valitsevat jammerin, jonka tunnistaa kypärässä olevasta tähdestä. Muita joukkueen jäseniä kutsutaan estäjiksi, ja heidän velvollisuutensa on estää jammeria pääsemästä kentän ympäri. Jammerin tavoite on ohittaa kukin vastustajajoukkueen estäjä ja siten saada pisteitä.

Roller Derbyn aloittaminen

Voit aloittaa roller derbyn tavallisilla quad-rullaluistimilla, mutta on erittäin suositeltavaa käyttää kestäviä Derby-Rullaluistimia. Seuraava askel on löytää paikallinen derby-luisteluseura läheltäsi ja sitten oletkin jo valmis! Koska kyseessä on erittäin fyysinen urheilulaji, muista hankkia suojasetti, hammassuojat ja suojahousut.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot