×
Valikko

Luistovoide

  Filter
Tuotemerkit
Lämpötila
Fluoripitoisuus

Luistovoide tarjoaa hiihtäjälle lisää nopeutta

Luistovoide on valmistettu nopeutta ja suksen parempaa luistoa ajatellen. Luistovoide tekee suksen etu- ja takaosasta sileämmän, jonka seurauksena suksen luisto paranee.

Perustasoiselle murtomaahiihtäjälle universaali luistovoide on erinomainen vaihtoehto. Mutta jos haluat saada suksiisi ensiluokkaisen luiston, ovat eri lämpötiloihin varta vasten tarkoitetut luistovoiteet silloin suositeltavia.

Tosissaan hiihtävät ja ammattilaistasolla kilpailevat saattavat olla lähes fanaattisia valitessaan oikeaa vaharautaa ja luistovoidetta suksilleen. Osa myös levittää uudet voiteet lähestulkoon joka kerta, kun lähtevät hiihtolenkille. Ja toisaalta, meitä on olemassa aloittelevia hiihtäjiä ja vapaa-ajan harrastajia, jotka hyvin harvoin, jos koskaan, levittävät luistovoidetta suksiinsa. Jonkinlainen voitelumalli näiden kahden edellä mainitun ryhmän keskivälistä on suositeltava ja optimaalinen useimmille hiihtäjille.

Luistovoidetta on periaatteessa kahta eri tyyppiä. Lämmitettävä vaha, joka levitetään suksien pohjiin oikeaan lämpötilaan kuumennetun vaharaudan avulla, ja joka sattaa hyvinkin kestää harvakseltaan hiihtävän harrastelijan suksien pohjissa valtaosan hiihtokauden pituudesta. Ja sitten on niin sanottuun "päivän voiteluun" soveltuvia luistovoiteita, jotka levitetään edellä mainitun vahakerroksen päälle ennen hiihtolenkille lähtöä.

Kuitenkin, mikäli vasta aloittelet maastohiihtoharrastusta, sinun ei tarvitse olla huolissasi siitä, että joutuisit voitelemaan suksesi päivittäin. Älä anna huiputtaa itseäsi tässä asiassa. Oikeanlainen luistovoide tarjoaa kyllä hiihtoosi lisävauhtia parantuneen suksen luiston johdosta, mutta sen merkitys hiihdollesi ei kuitenkaan ole yhtä valtava verrattuna oikeanlaisen pitovoiteen merkitykseen. Jos et siis ole vielä kovin kokenut, sinun kannattaa ehdottomasti keskittää energiasi laadukkaaseen pitovoiteluun.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot