×
Valikko

Bleidit / Temppurullaluistimet

  Filter
Tuotemerkit
Kengännumero
Renkaan halkaisija
Renkaan kovuus
Kiskotyyppi

Hyvä tietää

Bleidit temppuihin ja freestyleen

Jos haluat tehdä temppuja ja hyppyjä rullaluistimillasi, tarvitset siihen tarkoitukseen suunnitellut temppurullaluistimet eli bleidit. Bleidaus on erityinen rullaluistelutyyli, jossa luistelijan tarkoitus on tehdä extremetemppuja. Bleideillä voit grindata, tehdä ilmatemppuja, slaideja, switchuppeja, ja samanaikaisesti ne kestävät kovia laskeutumisia.

Mikä on ominaista bleideille?

Bleideissä on usein hyvin vankat sekä kestävät kenkäosat, jotka kestävät kovia iskuja sekä suojaavat samalla jalkoja. Renkaat ovat hyvin pienet, sillä bleidit on tarkoitettu temppukäyttöön, eikä pikaluisteluun. Sen lisäksi, pienet renkaat ovat käytännölliset, sillä ne eivät ole ikinä tiellä esimerkiksi grindatessasi.

Bleidit koostuvat useista osista: kengästä, lainerista, varresta, pleiteistä ja kiskoista, joihin renkaat kiinnitetään. Nämä osat ovat irrotettavissa, mikä tarkoittaa, että voit vaihtaa bleidiesi osia kun ne ovat kuluneet loppuun tai vaurioituvat. Pleitit ja kiskot ovat osia, jotka altistuvat eniten kulutukselle. Renkaiden vaihdon sijaan, voit vaihtaa koko kiskon, ja samalla myös rengaskokoonpanon. Esimerkiksi, voit valita vain kahdelle renkaalle tarkoitetun kiskon, jossa on pleitti keskellä grindaamisen helpottamiseksi. Saadaksesi lisätietoja rengaskokoonpanoista, voit lukea temppurullaluistimien osto-oppaan.

Kuinka käytän bleidejä?

Bleidejä voi muun muassa käyttää katu- sekä parkkiluisteluun. Katuluistelussa, tai freestylessä, luistellaan kaupunkiympäristössä tai paikassa, joka ei ole erityisesti suunniteltu temppujen tekemiseen. Freestyle-luistelussa käytetään arkipäiväisiä esineitä, kuten kaiteita ja portaita esteinä. Luovuus ja oikeiden paikkojen löytäminen ovat tärkeitä freestyle-luistelussa.

Parkkiluistelua harrastetaan skeittipuistossa, joka on tarkoitettu temppuiluun. Tarkoitusta varten rakennetut esteet mahdollistavat taitojen kehittämisen, sekä eri temppujen linkittämisen.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot