×
Valikko

Backcountry-hiihto

  Filter
Tuotemerkit
Pituus
Voitelu
Suksen tyyppi

Hyvä tietää

Backcountry sukset ovat leveät

Yhden tai kahden kauden jälkeen hoidetussa rinteessä, osa ihmisistä haluaa lähteä tutkimaan erämaita - tai backcountrya kuten sitä myös kutsutaan. Kun olet erämaassa, koet koskemattoman maiseman kauneuden aivan uudella tasolla. Kauniista metsämaisemista aina kristallinkirkkaaseen, koskemattomaan lumeen, tämä hiihtotyyli mahdollistaa luonnon todellisen kauneuden kokemisen.

Backcountry sukset on suunniteltu leveämmiksi, jotta ne varmistavat että kehon paino jakautuu tasaisemmin isommalle alueelle, mikä vähentää mahdollisuutta upota pehmeään lumeen. Kuitenkin, jalansijan saaminen backcountry suksilla voi olla vaikeaa erämaassa, sillä niissä on teräskantit paremman pidon saamiseksi kovalla pinnalla. Joissakin backcountry suksissa on erityistä kangasta, jotka kutsutaan pitokarvaksi, pitovoiteen sijaan. Pitokarvat on suunniteltu itsestään liimautuviksi kangassuikaleiksi, jotka estävät sinua liukumasta taaksepäin.

Backcountry-sukset soveltuvat rinteen ulkopuolella hiihtämiseen leveämmän muotoilunsa ansiosta. Tämä tekee suksista myös optimaaliset sekä pehmeään lumeen että kovalle/jäiselle alustalle.

Koska backcountry-sukset ovat muotoilultaan leveämmät, kehon paino jakautuu laajemmalle alueelle, mikä vähentää riskiä pudota pehmeän lumen läpi. Hyvän pidon saaminen voi kuitenkin olla vaikeaa johtuen suksissa olevista teräsreunoista, jotka tuovat pitoa kovilla alustoilla. Joissakin backcountry-suksissa tulee mukana kankaiset reunat, jotka voi vaihtaa suksivahalla. Tämän tyyppiset reunat ovat itseliimautuvia kangassuikaleita, jotka estävät hiihtäjää liukumasta taaksepäin.

Hissillä saavutettavaa vai todellista backcountry hiihtoa?

Yleisesti ottaen, erähiihto voidaan jakaa kahteen pääkategoriaan:

Hissillä saavutettava backcountry

Tämän tyyppinen backcountry hiihto tapahtuu kohteissa, joissa vuorelle on mahdollista päästä hissillä. Siitä puhutaan usein "side-countrynä" tai "slack-countrynä". Rinteen ulkopuolella hiihtäminen on epäilemättä vaarallisempaa kuin hoidetussa rinteessä, ja tämä pätee myös laskettelukeskuksen lähialuetta.

Todellinen backcountry

Ihmislähtöinen nousu sekä rajoitetut hiihtokeskusten partiot luonnehtivat tätä tyyliä, ja todellinen backcountry on aidoille seikkailijoille. Vaikka olet yksin tai pienen ryhmän kanssa liikkeellä, backcountry hiihdon ei tarvitse olla extremeä. Toisaalta, suosittelemme aina kuljettamaan mukana lumivyörypiipparia, kun lähdet backcountry hiihtämään.

Tutustu valikoimassamme oleviin lumivyöryvarusteisiin täällä.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot