×
Valikko

Lasten potkupyörät

Potkupyörän käytön oppiminen on helppoa

Jos lapsesi osaa kävellä, hän voi myös käyttää potkupyörää. Lapsi pääsee alkuun nopeasti, ja potkupyörän käyttö antaa onnistumisen kokemuksia sekä hauskoja hetkiä.

Potkupyörä on täydellinen lähestymistapa pyörällä ajon ensiaskeleiden opetteluun. Lasten potkupyörät mahdollistavat tasapainopisteiden opettelun hiljalleen, ilman kaatumisen riskiä. Ensimmäinen askel on kävellä pyörän kanssa siten, että se on jalkojen välissä. Seuraavaksi lapsi voi istua, ja potkia jaloilla vauhtia päästäkseen eteenpäin. Ennen kuin huomaatkaan, lapsi nostaa jo jalat irti maasta ja liikkua aina vain pidemmälle.

Suojavarusteista suosittelemme käyttämään ainakin kypärää, vaikka kaatumisen riski on pieni. Kyynärpäät ovat myös alttiita iskuille, ja kyynärsuojien käyttö ainakin alussa voi olla suositeltavaa.

Tästä kategoriasta löydät hyvän valikoiman erinomaisia ja edullisia lasten potkupyöriä. Kaikki valikoimassamme olevat potkupyörät on tarkoitettu sekä tytöille että pojille.

Potkupyörät vs Apurenkaat

Potkupyörät tunnetaan myös tasapainopyörinä.

Tasapainopyörällä liikkuessa lapsi ohjaa sitä nojaamalla sivulta toiselle liikkuessaan eteenpäin. Tämä ohjaustapa auttaa lasta kehittämään tasapainoaan. Apurenkailla on tapana osua lapsen jalkoihin, kun hän lähtee liikkeelle.

Kun jalat ovat maassa, kokemus ei ole lapselle niin uhkaava, kuin jos hänen tulisi nostaa jalat polkimille. Jalat ovat vapaina ja valmiina pysäyttämään kaatumisen.

Paino on matala, jotta lapsen on helppo nostaa potkupyörä esteiden yli. Äidin ei tarvitse tulla avuksi, ja auttaa nostamaan potkupyörää katukiveyksen yli. Jäikö potkupyörä jumiin? Odota hetki, ja nauti siitä, kun lapsi onnistuu vapauttamaan sekä itsensä että potkupyöränsä.

Tasapainopyörästä normaaliin pyörään

Koska lasten potkupyörät ovat käytännössä normaaleja pyöriä ilman polkimia, normaaliin pyörään siirtyminen on pienempi askel, kuin apurenkaita käytettäessä.

Lapsen kasvaessa liian isoksi potkupyörälle on aika hankkia normaali polkimilla varustettu pyörä. Tällöin vinkkinä olisi irrottaa polkimet ja kiinnittää poljinvarret runkoon. Näin lapsi tottuu ensin isokokoisempaan pyörään, ennen kuin hänen tarvitsee alkaa opetella polkimien käyttöä. Kun tasapaino alkaa olla kunnossa ison pyörän kanssa, polkimien laittaminen paikoilleen on helppoa.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot