VALIKKO
×

Lasten pyöräilykypärät & skeittikypärät

  Filter
Värit
Tuotemerkit
Koko
Sisäpuolen mitta
Kokoa säädettävä
Sertifikaatit

Lasten pyöräilykypärä vai skeittikypärä?

Lasten kypärä on kaikkein tärkein suojavaruste, kun lapsi aloittaa pyöräilyn, skeittaamisen tai skuuttauksen.

Lasten pyöräilykypärällä ja lasten skeittikypärällä on paljon yhteistä, kuten pään suojaaminen vammoilta, mutta niissä on myös muutamia eroavaisuuksia, joista olisi hyvä olla tietoinen kypärää ostettaessa. Ytimekkäin tapa kuvailla eroavaisuuksia on:

  • Pyöräilykypärä on valmistettu kestämään yksi erittäin kova isku, jonka jälkeen se menee rikki
  • Skeittikypärä on valmistettu kestämään useita pieniä iskuja rikkoutumatta

Skeitatessa tai rullaluistellessa kaatumisriski on suurempi, mutta kaatuessa vauhti on hitaampi ja etäisyys maahan pienempi kuin pyörällä ajaessa. Lisäksi pyöräily- ja skeittikypärillä on erilaiset testausstandardit sekä perusteet turvallisuushyväksynnän saamiseksi. Eli jos käytät pyöräillessä kypärää, joka on hyväksytty käytettäväksi vain skeittauksessa, pääsi ei ole niin hyvin suojattu vammoilta, kuin pyöräilykypärää käyttäessä.

On joitakin testejä sekä sertifikaatteja, jotka antavat kypärälle hyväksynnän käyttää sitä sekä skeittauksessa että pyöräilyssä, kuten EN 1078. Useilla valikoimassamme olevilla lasten skeittikypärillä on tämä sertifikaatti. Jos olet etsimässä pyöräilykypärää joka näyttää skeittikypärältä, SkatePro on hyvä paikka aloittaa etsintä.

Kuinka asettaa lasten kypärä oikeaan asentoon?

Parhaan mahdollisen suojan saavuttamiseksi lasten kypärän istuvuus on erittäin oleellista. Jos lapsi pudistaa hieman päätään ja kypärä ei liiku, istuvuuden pitäisi olla hyvä. Sen lisäksi kypärän hihnojen tulisi olla Y-kirjaimen mallisesti, heti korvan alapuolella, koskettamatta korvaa.

Kaikissa lasten kypäröissä on vaahtotoppaukset istuvuuden ja käyttömukavuuden parantamiseksi. Suurimmassa osassa kypäröistä on lisäksi säädettävä kiinnityssysteemi varmistamassa hyvän istuvuuden.

Jos olet epävarma, mikä kypärä sinun tulisi valita, ota epäröimättä yhteyttä asiakaspalveluumme.