×
Valikko

Touring Sukset

  Filter
Tuotemerkit
Pituus
Vyötärön leveys
Siteet
Sukupuoli
Edellinen
Seuraava
Sivu 1 / 2

Hyvä tietää

Mitä ovat alpine touring sukset?

Touring- tai backcountry-sukset yhdistävät eri tyylejä, kuten alppi- ja maastohiihdon, telemarkin, randonneen ja backcountryn. Ne tarjoavat parhaat puolet kaikista maailmoista, joten saatat tarvita vain yhden parin suksia tarpeidesi kattamiseksi. Touring-sukset sopivat edistyneemmille hiihtäjille ja laskettelijoille, joilla on jo enemmän tietoa ennalta-arvaamattomasta maastosta.

Touringissa liikutaan sekä ylös että alas vuorella ilman suksien irrottamista. Vapaa kantapää ja touring suksien leveä pohja mahdollistavat sen, että voit tutustua puuterilumeen maastossa. Jos haluat lasketella, voit käyttää touring suksia helposti myös hiihtokeskusten hoidetuilla rinteillä.

Kuinka valita touring sukset?

Nyrkkisääntönä on, että suksien tulee olla kevyitä (noin 1100 g - 1800 g) ja pituuden plus-miinus 5 - 10 cm omaan kokonaispituuteesi verrattaessa. Raskaammat sukset soveltuvat paremmin alamäkeen ja tarjoavat enemmän vakautta ja nopeutta, mutta vaativat enemmän vaivaa nousun aikana. Kevyemmät sukset päinvastoin ovat parempia ylämäkeen suuntautuville touring-matkoille. Leveys riippuu touring-mieltymyksistä, mutta se on yleensä 82 - 105 mm useimmissa kaikenkattavissa touring-suksissa.

Mitä ski touring -varusteita minun pitäisi hankkia?

Tarvitset touring-retkiä varten erikoisvarusteita, jotka auttavat sinua nousemaan ja laskemaan vuoren rinteitä pitkin. Oikeat varusteet varmistavat, että voit ottaa kaiken irti erämaa-seikkailuistasi.

Yksi tärkeimmistä varusteista touringiin on siteet. Erityiset touring siteet mahdollistavat sukset jalassa kävelemisen. Niiden avulla voit kävellä ja nostaa kantapäätä, kun varvas on vielä kiinnitetty sukseen. Löydät touring siteet meidän Laskettelusiteiden Valikoimastamme.

Oikeiden laskettelumonojen valinta on myös erittäin tärkeää. Koska sinun on kyettävä nostamaan kantapäitää kävelyliikettä varten, erittäin joustavat ja suhteellisen kevyet monot ovat eduksi. Laskettelumonojen valikoimastamme löytyy joitain touringiin erikoistuneita monoja, jotka soveltuvat lajiin.

Muita tarvittavia välineitä ovat karvapohjat sekä laskettelusauvat. Karvapohjat estävät sinua liukumasta taaksepäin, kun vaellat ylös, ja ne on asennettu suksien pohjaan. Hyvät pohjat tarjoavat tasapainoisen yhdistelmän pitoa ja liukua, ja kiinnittyvät suksiin hyvin. Laksettelusauvojen osalta suosittelemme käyttämään touringissa säädettäviä laskettelusauvoja. Näin voit säätää pitkät sauvat nousuun ja lyhyemmät laskeutumiseen tai kaksi eri pituutta vuorella kulkemiseen.

Koska liikut luonnossa, tarvitset myös turvavarusteita, kuten laskettelukypärän ja lumivyöryvarusteet. Tutustu Laskettelusuojien Valikoimaamme ja suuntaa erämaahan luottavaisin mielin.

SkatePro
Yksityisyyden suoja Evästeet Toimitusehdot